VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE CRKVA Crkvene Informacije Crkvene Informacije Извјештај о градњи Спомен Собe и Светосавског дома
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 46 Gäste online

 

Помогао вам Бог драга браћо и сестре!


На почетку би желео да вам честитам почетак Васкршњег поста да у здрављу и срећи дочекамо славно Христово Васкрсење. Као и већ неколико задњих година обраћам вам се са парохијским писмом у коме вас обавјештавам првествено о стању на нашој парохији,проблемима и изградњи.


Иза нас је година за коју можемо рећи да спада у успјешне,мада би могла да буде и боља. Надамо се да ће бити ова још успјешнија. Стање на нашој парохији у протеклој години је задовољавајуће. Успјели смо да разговором убиједимо појединце који нису били крштени да се крштавају ,али тога још има доста код нас. Око 80. не крштених има на нашој парохији што је око 10% од укупног становништва које тренутно живи у Копривни и Копривнској Требави. Радује ме чињеница да копривљани који су отишли из Копривне не заборављају нашу стару Цркву у којој су крштени. Све чешће инсистирају да им се дјеца крштавају у Копривни и то у старом храму Вазнесења Господњег (1874г.). Тек тада наша Црква заблиста правим сјајем.
 

Читаво село и сви заједно имамо велики проблем. У последњих неколико година забиљежен је велики проблем. Наше село умире,све више умрлих све мање рођених. Доста омладине иде у разне европске земље и у градове Модричу и Добој како би нашли своју срећу а село се празни . Само један податак : у Копривни је од 2013. године до данас умрло 122. а рођено 23.,за мање од четири године имамо у Копривни мање 100 . становника. Шта да очекујемо за десет година? Овај пут којим идемо није пут који ће нас задржати на овим просторима. Чак је и у питању опстанак школе,а ако се само сјетите пре тридесет година било је по два одељења једног разреда. Сад школа у Копривни и школа бр 3. у Копривнској Требави имају свега 82.ђака. Једино чега пуно имамо јесу момци и то око 200. , почевши од 25. године па до 70.године. Да је среће они би се оженили,добили дјецу и ова школа би била мала да их све прими. Зидали би већу школу. Можда ће неком ово смијешно бити,али вјерујте ми крајње је време да се промијенимо и мислимо на будућност своје породице и свога родног мјеста.


Што се тиче градитељске дијелатности иза нас је добра година. Успјели смо да урадимо плочу на Спомен Соби погинулим Борцима из Отаџбинског рата и Светосавског дома са седам упусних греда тако да смо избацити стубове. Укупан простор сале сад је 28 метара дужине са 10 метара ширине унутрашњег простора,а објекта читавог око 420 квадрата. Све је статички урађено и вршена је ревизија пројекта. Набављен је већи дио трупаца за грађу објекта,који смо једним дијелом платили Манастиру Дуга Њива. Све послове које смо у току прошле године урадили а коштали су око 24000 км исплаћени су и ником нисмо дужни. Укупно досад је сакупљено што новчано а што разним грађевинским материјалом и услугама 85 794 км а утрошено 83000 км. У овој години смо планирали да покријемо објекат,ставимо лим на њега и по могућности урадимо столарију. Та инвестиција би коштала око 27000 км. За ово време велика количина новца али ако се сложимо сви заједно није недостижна. На сједници Црквеног и Грађевинског одбора одржаној 13.03. 2015.године договорено је да се покрену разне активности које ће помоћи да се обезбиједи новац. Те активности су:


1. Уплате на рачун ( добровољни прилог,наравно они који желе и могу,висину прилога сами одређују)
2. Поклањање Храстова Цркви које би она замијенила или продала а новцем исплатила радове (наравно и то је прилог само у материјалу и био би уписан,количину сами одређују)
3. Организација Донаторске вечере 28.07.2016.године у сали која је у изградњи (о њој ћете бити накнадно обавјештени)


Драга браћо и сестре,ја вас овај пут нећу убјеђивати колико је важан овај објекат за све вас. Ако досад нисте схватили зашто се толико залажем да се уради никад и нећете. Сви прилози ће бити јавно објављени на страниви наше Копривне www.koprivna.com . Желим да ове године завршимо што смо намислили а ако не буде могло даље се радити због недостатка новца прекинућемо до неког можда бољег времена. Само вас молим да се сви укључимо,немојмо се извлачити на то да ваш прилог неће ниша промјенити,сваки прилог је добро дошао па и најмањи. Навешћу само један изговор: кажу појединци „не треба свештеник градири зграду код Цркве већ мост преко Босне“. Часније је рећи нећу да учествујем у изградњи објекта који ће бити на корист Копривни и њеном становништву него овакве глупе изговоре. На крају желим вам здравље добро и да вам ова година буде пуна радости и весеља.


Ваш свештеник Протојереј Јадранко Стојановић
 

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450386
DanasDanas42
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2538
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8513
UkupnoUkupno1450386