VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE RAZNOVRSNO VAŠA POŠTA VAŠA POŠTA Предлог Новицe Васић са истомишљеницима
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 43 Gäste onlineДраги моји сународници и сродници копривљани
Дуго сам размишљао како и на који начин да покушам ступити у контакт са свима вама и да јавно изнесем своја неслагања а и конкретне предлоге како мислим да би требало да изгледа наше копривљанско окупљање у Швајцарској . Хвала Богу и администратору наше странице г. Жељку Марковићу што имамо овакву страницу и на њој можемо написати своје предлоге. Знам да ће одмах бити међу вама оних који ће то осудити али ја желим да ово напишем. Молим вас реците свима текст овог мог обраћања,а за свако ваше неслагање бићу спреман да одговорим и покушам увјерити вас.
Неки од вас ће рећи зашто тек сад о томе пишем кад већ осам година се организују сусрети копривљана. Одговор је зато што је све ово више отишло у погрешном правцу а чашу стрпљења је прелило задње наше окупљање. Немојте да мислите да је оно лоше било и да ја имам нешто против нашег Пурановића. Прекипило је то што није дозвољено да се сакупља помоћ за болесне,конкретно мислим на Драгу Милићевића и малу Жаклину Лазаревић (ја незнам дали су њени родитељи то одобрили,али покренута је била акција). Разлог за заустављање је био како кажу „идуће године ће бити каже више њих који ће тражити“.
Лијепо речено „тражити „ а не отимати ,тако да онај који неће да помогне не треба ни помагати и неће га нико тјерати. Жалосно је то да кад се неком требамо наћи при руци и помоћи ми се кријемо иза некаквих неписаних правила. Наши сусрети су се претворили у све осим у оно што би требали. Једног пића само да смо се одрекли већ би направили нешто боље. Сви ви добро знате да је много љепше давати а не тражити од неког а он још почне вас прозивати. Музика је била прегласна,па чак и ја који сам био на самом крају сале нисам могао чути оног до мене шта прича а да непомињем оне који су били на почетку сале.
Сви ми код својих домова имамо и хране и музике и пића али кад смо се састали онда да већ конкретно нешто урадимо,помогнемо оном коме је птребно и нађемо се при руци оном коме је потребна помоћ,вјерујем да ће лакше бити и њима и нама. Вјерујем да сви знате и за проблеме које је имао наш свештеник из села када је оптужен да је на нашим окупљањима сакупљао новац за изградњу Спомен Собе погинулим борцима и Светосавског дома а сви то знате да није истина. А и да јесте шта има лоше у томе јер гради у селу и нама свима. Сви они који праве завичајна окупљања у Швајцарској сакупљају новце како би помогли неког или изградили у селу нешто,или код своје Цркве једино ми нежелимо и нећемо,они чак имају и крсни колач,свјећу и славско жито на тим окупљањима и славе тај дан. Ту су и Озренци и из Новог Града и из разних мјеста у нашој Републици Српској а и у Србији.
Једино ми из Копривне паметујемо. Јесу ли сви они у заблуди а једино ми у праву?

Предлажем а сад како ћете ви то прихватити на вама је:

1. Да се свако одрекне једног пића ако не и два за помоћ којима је потребна и да се то остави у кутију кад се улази у салу а тај новац нека распореде коме ће ићи они који те године организују,као што је био случај прошле године у Монтреуху(свака част Марку Поповићу и онима који су њему помогли).
2. Да одредимо дан и светитеља кога ћемо тад славити и то вече крсни колач сломити.
3. Да музика буде много тиша како би могли једни са другима попричати а не викати.
4. Да се направи одбор који ће припремити програм прославе и који ће домаћину тог славља помоћи .

Молим уважену породицу Дамјановић и њихове пријатеље који ће им помоћи око организације наредног окупљања нека бар размисле о мојим предлозима,или нека дају и они некакве предлоге. Хвала вам свима на одвојеном времену и опростите . Размислимо молим вас о овим предлозима.

Копривљанин Новица Васић са истомишљеницима
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450924
DanasDanas201
JučeJuče379
Ova SedmicaOva Sedmica201
Ovaj MjesecOvaj Mjesec9051
UkupnoUkupno1450924