Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 45 Gäste online

INFORMACIJE-NOVOSTI


Portali objedinjuju različite informacije iz većeg broja izvora, pružajući tako dosljedne podatke i pristup brojnim aplikacijama, koje bi u suprotnom predstavljale zasebne jedinice.
Lični portal je stranica na Webu koja uglavnom pruža mogućnosti posebno prilagođene svakom korisniku, uz mogućnost posjeta i prelaska na stranice s drugačijim sadržajem.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg

SAJAM„Tradicija i ja“- Modriča

Tradicionalno, već četvrtu godinu za redom u Modriči se odžava sajam rukotvorina "Tradicija i ja". U organizaciji Turističke organizacije opštine Modriča sajam je otvoren 8. Decembra 2011. godine u Srpskom kulturnom centru i trajat će dva dana.
Otvaranju Sajma prisustvovali su izlagači i mnogi gosti iz Modriče i okoline. Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je izlagače i mnogobrojne posjetioce i Sajam službeno otvorio.

"Više posjetilaca u odnosu na prošle godine govori sve o ovom Sajmu, ja sam presretan i prezadovoljan što se ovo događa upravo u Modriči. Mi smo krenuli stidljivo sa ovim sajmom u startu i nismo ni smatrali da nešto specijalno možemo uspijeti ali evo vidimo sada da je Turistička organizacija s još nekim ljudima koji su uključeni u ovu čitavu priču uspjela. Na ovom sajmu je danas tridesetak izlagača. Ovo je dobra stvar, ovo je uspjelo. Vidite i sami koliko je mladog svijeta, mladih dječaka i djevojčica koji su došli, pogotovo ove djece koja su sada otpjevala stare pjesme, upravo to je ta tradicija zbog čega smo mi htijeli da taj sajam otvorimo i da ga imamo kao našu tradiciju, a da na tom sajmu tradicije stvarno prikažemo tradiciju ", rekao je načelnik Krekić.

Pored izlagača na otvaranju sajma nastupili su i prisutnim se predstavili najmlađi izvođači izvorne muzike, Đorđe Bradašević iz Miloševca i braća Pavlović, Goran i Radenko koji tradiciju izvorne muzike prenose s koljena na koljeno. Nakon svečanosti otvaranja Sajma, obilaska štandova i degustacije specijaliteta pripremljenih na tradicionalan način održana je edukativna radionica "Tradicionalna tehnika pletenja i heklanja.
Sajam je organizovala lokalna turistička organizacija pod pokroviteljstvom Opštine Modriče.

Darija Vidaković, direktorka Turističke organizacije u Modriči, rekla je da je ova sajamska manifestacija najbolja od svih do sada organizovanih, s obzirom na činjenicu da je broj izlagača veći nego prethodnih godina.
Na sajmovima nastojimo da prezentujemo naše običaje i tradiciju. Naš cilj je da pokušamo otrgnuti od zaborava tradicionalni način izrade predmeta, hrane i pića i da se više usmjerimo na narodne običaje. Želja nam je da napravimo etnološki turistički proizvod uvezivanjem ljudi koji se bave izradom rukotvorina za potencijalno tržište - rekla je Vidakovićeva. I izlagači su impresionirani dočekom domaćina.
Novo je to da imamo najstariju kovačku radnju izloženu ove godine sa područja opštine Modriče, to je porodica Pandurević iz Miloševca. Trudimo se da svake godine imamo nove edukativne radionice ", izjavila je Darija Vasiljević.
Odlučili smo da na sajmu nastupimo sa ručnim radovima i posnom hranom. Naša ponuda je kao magnet i srećni smo kada vidimo da je pobudila veliki interes posjetilaca. Ovo je za nas dobra prilika da pokažemo šta znamo, a spremni smo i da podijelimo svoje znanje - ističe Soka Dragičević iz Kola srpskih sestara "Sveta Petka" iz Donjeg Žabara. Slično misli i Nevenka Stanić iz Dervente. Ona je donijela mlječne proizvode, kuvani i kiseli kajmak, svježe grude, pohovani sir, suvomesne proizvode i poruku majkama da hrane svoju djecu domaćim proizvodima, jer će tako biti zdraviji.

Na koncertu izvorne muzike nastupile su izvorne grupe „ Staze Vučijaka“ iz Dugog Polja, „ Glas Trebave“, „ Trebavski zvuci“, „ Čuvari izvornih melosa“, „ Frula“ iz Botajice te zvijezde večeri,„Goran i Radenko Pavlović“ najmlađi izvođači iz Koprivnske Trebave, „ Braća Kuzmanović“, „ Momačko doba“.

Drugog dana Sajma održaće se radionica pod nazivom "Ručna izrada nakita" a po zatvaranju Sajma održaće se koncert etno dua "Belegzija",kao i radionica „Tkačke vještine“ na kojoj je Jovanka Lukić iz Mjesne zajednice Tolisa posjetiocima pokazala vještinu tkanja.

Učesnicima i izlagačima Sajma uručene su diplome. Sajam je zetvoren u 15.00 časova

Napomenimo da je 2010 godine Zahvalnicu za doprinos u organizaciji i realizaciji Sajma dobio i Nemanja Marjanović iz Koprivne.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450572
DanasDanas228
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2724
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8699
UkupnoUkupno1450572