Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 44 Gäste online

SAVJETI


Naizgled su to neke sitne stvari, ali svaka sitnica kada postane navika, prestaje da bude sitnica. Ono što jako umije da iritira je ljenjost da se prihvati nešto bolje, lakše, pravilnije uz neki izgovor.
Ako vam neko nekada kaže da treba da se trudite što više da koristite nešto sto do sad niste koristili, ne odupirite se.
U pravu je. Pamtite i učite ,saslušajte svakog(znači čuti mišljenje a ne odma napraviti) - to vam može samo koristiti.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


BUDI SVOJ
Budi svoj,poštuj druge,dozvoli da te poštuju i shvati šta i kakva ličnost u ovom vremenu "jesi"čovječe! Koliko je moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.
Govori svoju istinu smireno i jasno i slušaj druge, čak i glupe i neuke; i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj bučne i nasilne osobe - one su teret duhu. Ako uspoređuješ sebe s drugima, možeš postati ogorčen ili ponosan; jer uvijek će biti većih ili manjih od tebe.
Raduj se svojim dostignućima i svojim planovima. Održi zanos za svoj osobni poziv,ma koliko on skroman bio - to je pravo bogatstvo u promjenljivim vremenima. Budi obazriv u svojim poslovima; jer svijet je pun prevara. Ali neka te to ne omete da vidiš vrline koliko je ima. Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svuda je život pun heroizma.
Budi ono što jesi - budi svoj. Pogotovo nemoj glumiti ljubav. A nemoj ni biti podrugljiv prema ljubavi, jer usprkos ogorčenosti i razočarenjima, ona je vječna, iznova niče kao trava. Spokojno primi iskustvo godina, skladno napuštajući stvari iz mladosti. Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće. Ali nemoj sam sebe žalostiti izmišljanjima.
Mnoga strahovanja nastaju od umora i usamljenosti. Ne stidi se samog sebe,pogledaj ogledalo pa se zapitaj šta vidiš?da nije preveliko mišljenje što imaš o sebi, budi blag i razuman prema sebi jer to si ti. Imaš pravo biti ovdje. I bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje - svemir se razvija kako treba. Dakle, budi u miru s Bogom, ma kako ga zamišljaš, i bez obzira kakav ti je posao i čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši. Pored sve prljavštine i jadikovanja i porušenih snova - ovo je ipak divan svijet. Budi pažljiv.Teži da budeš sretan...Idi smireno kroz buku i užurbanost i sjeti se mira koji se može naći.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450292
DanasDanas339
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2444
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8419
UkupnoUkupno1450292