Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 73 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

MZ KoprivnaМјесна заједница у селу била је у суштини општина у малом. У својству правног лица имала је свој статут, извршне органе, скупштину и савјет. Многе принадлежности општине пренесене су на ниво мјесне заједнице. Све одлуке у селу доношене су на органима мјесне заједнице, и сав процес напретка и изградње села такође се решавао на органима мјесне заједнице, које су својом улогом наставиле са радом до данас. За првог предсједника МЗ у Копривни изабран је Миленко Лукић, док је у наредном периоду ради активности и доброг рада најдужи мандат предсједника држао Вељко Поповић


          
Formiranje Mjesne Zjednice u Koprivnskoj Trebavi

Radi boljeg međusobnog kontaktiranja,dogovora i potreba za razvoj svoga zaseoka mještani zaseoka Trebave formirali su M.Z. na nivou zaseoka.Tako su ljudi rešavali svoje životne potrebe na daleko bolji način i postizali zavidne rezultate.


MZ KOPRIVNAPredsjednik Savjeta: Jeremić BlagojeKontakt telefon: 065/821-204
Broj stanovnika: 1900
Broj domaćinstava:548
Web site: www.koprivna.com


MZ KOPRIVNSKA TREBAVA

Predsjednik Savjeta: Žegarac Mirko
Kontakt telefon: 065/240-952
Broj stanovnika:310
Broj domaćinstava:102


VAŽNI TELEFONI:

SEK.AMBULANTA KOPRIVNA:.....878-237
OSNOVNA ŠKOLA SVETI SAVA KOPRIVNA:...878-172
MATIČNI URED VRANJAK......871-199
POŠTA KOPRIVNA:....878-223
VETERINARSKA STAN. KOPRIVNA :.....878-287
SPC-KUĆA SVEŠTENIKA : 878-171PRAVILA MJESNE ZAJEDNICE,TREBA DA ZNAMO ?Mjesna zajednica se osniva kao oblik neposrednog učestvovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima.
Mjesna zajednica i građani u mjesnoj zajednici su nadležni za iniciranje i organizovanje poslova koji neposredno utječu na svakodnevni život i rad građana.

U MZ građani imaju prava i dužnosti da solidarno zadovoljavaju zajedničkim interesima i potrebama iz svog života i rada. Osim zadovoljavanja svojih zajedničkih interesa i potreba, građani imaju pravo i dužnosti da u Mjesnoj zajednici sudjeluju u obavljanju poslova od zajedničkog interesa za Mjesnu zajednicu.
Odlučuju o ostvarivanju zajedničkih interesa i zajedničkih potreba u raznim oblastima kao što su npr. uređenje naselja, komunalne djelatnosti, zaštita čovjekove okoline, sport, kultura itd.

MZ čine predsjednik savjeta, sekretar i članovi od koji je jedan ujedno i sekretar, razumljivo da se sve aktivnosti i odluke rješavaju i donose zajednički...

U ostvarivanju zajedničkih interesa i potreba građana, Mjesna Zajednica ima pravo i dužnosti da:

-učestvuje u javnoj raspravi kod pripreme i donošenja urbanističkih planova na području Mjesne zajednice,
-pokreće inicijativu, daje mišljenje i učestvuje u izgradnji odnosno uređenju komunalne infrastrukture,
-vodi brigu o čistoći, izgledu i uređenju mijesta na svom području,
-vodi brigu o razvoju, o unapređenju djelatnosti i službi koje neposredno služe građanima, porodici i domaćinstvu u zadovoljavanju potreba svakodnevnog života,
-brine se o unapređenju snadbijevanja i prodajnih kapaciteta,
-sarađuje sa organizacijama koje se bave vaspitanjem, obrazovanjem, zdravstvenom zaštitom, Centrom za socijalni rad, kao i drugim organizacijama sa područja prosvjete i kulture, o organizovanju i sprovođenju njihovih akcija,
-stvara uslove i preduzima mjere za očuvanje i zaštitu prirodnih i radom stvorenih vrijednosti čovjekove sredine,
-stara se o razvoju kulture i fizičke kulture i obezbjeđuje za te ustanove dostupnosti svim građanima, a posebno mladima, za kulturu i umjetnički rad, kao i bavljenjem sportom i rekreacijom,
-organizuje i preduzima mjere i aktivnosti na ostvarivanju i razvijanju društvene samozaštite,
-organizuje i sprovodi pripreme za odbranu, zaštitu i rad u ratnim uslovima,itd…

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterbergпротојереј Јадранко Стојановић сазвао ратне војне инвалиде
Дана 14.02.2012.г. на светог мученика Трифуна одржан је парастос погинулим борцима у току задњег отаџбинског рата . Парастос је одржан у храму свете Петке Параскеве у Копривни и испред споменика подигнутог погинулим борцима,а одржао га је свештеник из Копривне протојереј Јадранко Стојановић.
Парастосу је присуствовао мали број вјерника,чак ни све породице од погинулих бораца нису дошле,што због старости и болести а што и због немарности. На споменику стоји исписано „ОНИ СУ ПОНОС КОПРИВНЕ“,ЖАЛОСНО ЈЕ КАКО МИ ТАЈ ПОНОС ПОШТУЈЕМО. Давно је речено и треба нам увјек бити за наук“ онај ко заборави своје страдање осуђен је да га поново доживи“....немојмо да заборавимо своје страдање а ни њих који су најсветије дали тј. своје животе да би ми у овој слободи уживали.
Породице погинулих бораца су упознате са намјером свешеника да приликом грађења светосавског дома направи спомен собу погинулим борцима и бар достојно им се захвалимо за њихову жртву за све нас,јер ова садашња на све личи осим на оно што би требала.
Они су то веома радосно дочекали,чак су и наглас рекли да би били пресрећни да то доживе јер знају да ће Црква о томе бринути.


О спомен соби и светосавском дому у неком наредном јављању.

Дана 19.02.2012.г. у просторијама старе цркве Вазнесења Господњег протојереј Јадранко Стојановић је сазвао ратне војне инвалиде од прве до пете категорије како би са њима разговарао и скромном новчаном помоћу показао им да нису заборављени и да увјек црква мисли на њих иако се и она сама налази у тешком стању.
Повод за само позивање је био празник Сретења Господњег крсне славе бораца Републике Српске. Велика се радост видјела на њиховим лицима,не због материјалне помоћи коју је отац Јадранко им дао већ због чињенице да нису заборављени и да неко ипак и у овом времену тешком помисли на њих.
Уз пиће и мезу разговарало се о проблемима са којим се сусрећу они сами а понекад је испричана и која шала тако да је било радосно. Свештеник Јадранко је и њих упознао са намјером да се подигне спомен соба борцима што су они подржали чак и испричали разлоге због којих би то требало што пре урадити. Ти разлози су толико велики да сам сигуран да небих желели да их чујете.

°

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1439734
DanasDanas391
JučeJuče410
Ova SedmicaOva Sedmica391
Ovaj MjesecOvaj Mjesec13263
UkupnoUkupno1439734