Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 72 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

MZ KoprivnaМјесна заједница у селу била је у суштини општина у малом. У својству правног лица имала је свој статут, извршне органе, скупштину и савјет. Многе принадлежности општине пренесене су на ниво мјесне заједнице. Све одлуке у селу доношене су на органима мјесне заједнице, и сав процес напретка и изградње села такође се решавао на органима мјесне заједнице, које су својом улогом наставиле са радом до данас. За првог предсједника МЗ у Копривни изабран је Миленко Лукић, док је у наредном периоду ради активности и доброг рада најдужи мандат предсједника држао Вељко Поповић


          
Formiranje Mjesne Zjednice u Koprivnskoj Trebavi

Radi boljeg međusobnog kontaktiranja,dogovora i potreba za razvoj svoga zaseoka mještani zaseoka Trebave formirali su M.Z. na nivou zaseoka.Tako su ljudi rešavali svoje životne potrebe na daleko bolji način i postizali zavidne rezultate.


MZ KOPRIVNAPredsjednik Savjeta: Jeremić BlagojeKontakt telefon: 065/821-204
Broj stanovnika: 1900
Broj domaćinstava:548
Web site: www.koprivna.com


MZ KOPRIVNSKA TREBAVA

Predsjednik Savjeta: Žegarac Mirko
Kontakt telefon: 065/240-952
Broj stanovnika:310
Broj domaćinstava:102


VAŽNI TELEFONI:

SEK.AMBULANTA KOPRIVNA:.....878-237
OSNOVNA ŠKOLA SVETI SAVA KOPRIVNA:...878-172
MATIČNI URED VRANJAK......871-199
POŠTA KOPRIVNA:....878-223
VETERINARSKA STAN. KOPRIVNA :.....878-287
SPC-KUĆA SVEŠTENIKA : 878-171PRAVILA MJESNE ZAJEDNICE,TREBA DA ZNAMO ?Mjesna zajednica se osniva kao oblik neposrednog učestvovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima.
Mjesna zajednica i građani u mjesnoj zajednici su nadležni za iniciranje i organizovanje poslova koji neposredno utječu na svakodnevni život i rad građana.

U MZ građani imaju prava i dužnosti da solidarno zadovoljavaju zajedničkim interesima i potrebama iz svog života i rada. Osim zadovoljavanja svojih zajedničkih interesa i potreba, građani imaju pravo i dužnosti da u Mjesnoj zajednici sudjeluju u obavljanju poslova od zajedničkog interesa za Mjesnu zajednicu.
Odlučuju o ostvarivanju zajedničkih interesa i zajedničkih potreba u raznim oblastima kao što su npr. uređenje naselja, komunalne djelatnosti, zaštita čovjekove okoline, sport, kultura itd.

MZ čine predsjednik savjeta, sekretar i članovi od koji je jedan ujedno i sekretar, razumljivo da se sve aktivnosti i odluke rješavaju i donose zajednički...

U ostvarivanju zajedničkih interesa i potreba građana, Mjesna Zajednica ima pravo i dužnosti da:

-učestvuje u javnoj raspravi kod pripreme i donošenja urbanističkih planova na području Mjesne zajednice,
-pokreće inicijativu, daje mišljenje i učestvuje u izgradnji odnosno uređenju komunalne infrastrukture,
-vodi brigu o čistoći, izgledu i uređenju mijesta na svom području,
-vodi brigu o razvoju, o unapređenju djelatnosti i službi koje neposredno služe građanima, porodici i domaćinstvu u zadovoljavanju potreba svakodnevnog života,
-brine se o unapređenju snadbijevanja i prodajnih kapaciteta,
-sarađuje sa organizacijama koje se bave vaspitanjem, obrazovanjem, zdravstvenom zaštitom, Centrom za socijalni rad, kao i drugim organizacijama sa područja prosvjete i kulture, o organizovanju i sprovođenju njihovih akcija,
-stvara uslove i preduzima mjere za očuvanje i zaštitu prirodnih i radom stvorenih vrijednosti čovjekove sredine,
-stara se o razvoju kulture i fizičke kulture i obezbjeđuje za te ustanove dostupnosti svim građanima, a posebno mladima, za kulturu i umjetnički rad, kao i bavljenjem sportom i rekreacijom,
-organizuje i preduzima mjere i aktivnosti na ostvarivanju i razvijanju društvene samozaštite,
-organizuje i sprovodi pripreme za odbranu, zaštitu i rad u ratnim uslovima,itd…

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg

 

 

 U organizaciji opštine Modriča i Opštinske Boračke organizacije , 09. januara 2013. godine obilježeni su Dan i Krsna slava Republike Srpske. Ispred Spomenika sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos poginulim borcima za Republiku Srpsku. Na spomenik palim borcima cvijeće su, u ime opštine Modriča položili Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine i Jovan Mišić v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju.

U ime Opštinske boračke organizacije cvijeće su položili Petar Despotović v.d. predsjednika Opštinske boračke organizacije, Danilo Krstić, predsjednik predsjedništva i Milutin Vračević, član predsjedništva. Cvijeće su položili i predstavnici Policije, Rafinerije ulja, državnih i opštinskih preduzeća i ustanova, privatnih preduzeća i političkih partija. Nakon polaganja cvijeća minutom ćutanja je odana počast poginulim borcima. Povodom Dana Republike Srpske Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine Modriča, obratio se prisutnima, ukazao na značaj današnjeg praznika i čestitao Krsnu slavu i Dan Repubike Srpske.

U izjavi za medije je rekao: "Današnji praznik je prilika da se okupimo ispred spomenika da odamo počast i svim onima koji su učinili mnogo za stvaranje Republike Srpske, koji su dali svoje živote za odbranu RS. Opština i boračka organizacija su upriličili jedno skromno obilježavanje kao i svake godine, što smo i ove nastavili. To prestavlja za opštinu, za Boračku i za Republiku Srpsku jedan vrlo važan praznik koji ćemo i naredne godine i svih narednih godina nastojati da obilježavamo na jedan ovakav dostojanstveni način. Modriča je bila ključna za opstanak RS. Modriča je podnijela velike žrtve kad su u pitanju ljudski životi i materijalna sredstva. Oslobađanjem Modriče Republika Srpska je dobila jednu svoju cijelinu.

Zato Modriča nosi velike ožiljke, velike tragove kada su u pitanju ljudski životi i materijalna dobra“. Petar Despotović, v.d. predsjednika Opštinske boračke organizacije je rekao: „Današnji dan za sve nas članove Boračke organizacije i za sve stanovnike Republike Srpske znači mnogo, 21 godina od osnivanja RS.
Da se ujedinimo, da se složimo, da očuvamo našu Republiku Srpsku, da ne bude da su uzalud dati životi, nego da su dati životi za stvaranje RS. Na današnji dan je poginuo moj jedini sin Stevo.

Polaganju cvijeća i obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvovali su i članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi, borci Vojske Republike Srpske i brojni građani.

 

Izvor: Opštinski bilten

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1439734
DanasDanas391
JučeJuče410
Ova SedmicaOva Sedmica391
Ovaj MjesecOvaj Mjesec13263
UkupnoUkupno1439734