VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE SPORTISTI KOPRIVNE
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 43 Gäste online

SPORT

Sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, iznadprosječna opterećenja i slično. Sport danas predstavlja profesionalni izbor pojedinca, a uspjeh i rezultati su vezani za više faktora, prije svega za timski rad i finansijska ulaganja. Sportska rekreacija ima kao primarni zadatak pozitivno djelovanje na zdravlje i to na sve njegove aspekte. U tom cilju, sportske aktivnosti i opterećenje treba da budu prilagođeni određenim grupama ljudi.
Rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac lično izabere u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Rekreatino bavljenje sportom znači da se ne bavimo time zbog zarade nego iz lične potrebe.
Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću.
Važno je naglasiti da je sportska rekreacija danas nužnost u smislu prevencije bolesti, a da je ona zanemarena kod velike većine stanovništva!



Darko Vidović iz Koprivne koji živi u Austriji..
prvak Austrije u 2013,
učesnik svjetskog prvenstva u karatu 2013 ,
ostvario četvrt finale na evropskom prvenstvu u Lissabonu ,
na takmičenju u Zürichu krajem Januara 2014 osvoio prvo mjesto,
sportista godine 2013 u Austriji idt..





Pantić i Popović


Dejan i Čedo


Vasić Maja

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg



Golman Vaso Vasić nastavio porodičnu tradiciju





Fudbalska priča dvadesetdvogodišnjeg Vase Vasića više je nego zanimljiva i sadržajna. Otac Radomir i majka Radmila dugi niz godina žive i rade u Švajcarskoj, a upravo od oca Vaso je naslijedio ljubav prema fudbalu. Roditelji, koji su prije odlaska u inostranstvo živjeli u Koprivni kod Modriče, željeli su da Vasu usmjere na pravi put, kako bi nastavio golmansku tradiciju u familiji. Otac Radomir uspješno je nosio dres Partizana iz Koprivne, a najveća želja mu je bila da sin krene njegovim stopama.

Mladi fudbaler rođen je 26. aprila 1990. godine u Lojgernu, Argau u Švajcarskoj. Osnovnu školu završio je u Rithajmu i Biru, a zatim i četvorogodišnju Sportsku profesionalnu školu u Cirihu. Već kao četvorogodišnjak počeo je da trenira u omladinskim selekcija Curcaha, i to kao lijevo krilo, podjednako baratajući i lijevom i desnom nogom. U ovom klubu zadržao se do 1999. godine kada je prešao u podmladak FK Vetingena, gdje je godinu dana igrao na poziciji lijevog i desnoj krila, ali i lijevog beka. Sa ovim klubom osvojio je prvo mjesto i titulu najboljeg u Kantonu Argau. Vaso je tada proglašen za najboljeg napadača sa najviše postignutih golova.

Fudbalski put 2000. godine odveo ga je u Juventus iz Ciriha, a godinu dana kasnije prešao je u FK Bir, gdje je takođe igrajući na poziciji lijevog krila proglašen za najboljeg igrača i strijelca. Narednu sezonu obilježio je povratak u Juventus, ali ovaj put sticajem zanimljivih fudbalskih okolnosti, Vaso staje na gol i postaje čuvar mreže. Iste godine sa Juventusom postaje prvak Kantona Cirih, te biva izabran za najboljeg golmana grada Ciriha.

Od 2003. do 2008. godine bio je čuvar mreže najpoznatijeg ciriškog kluba - FK Grashopersa. Sa mladom selekcijom ovog kluba (U-18), 2008. godine postaje prvak Kantona Cirih, a nakon toga uslijedio je odlazak u FK Vintertur, gdje potpisuje prvi profesionalni ugovor i postaje najmlađi golman profesionalac u cijeloj Švajcarskoj. U ovom klubu zadržao se do januara 2012. godine.



Vasine dobre partije obezbijedile su mu i poziv u nacionalni tim. Iako rođen u Švajcarskoj, 2009. godine postaje reprezentativac Omladinske reprezentacije Srbije do 19 godina, a 2010. godine oblači i dres mladog nacionalnog tima Srbije (U-21). Sa srpskom selekcijom nije uspio da izbori odlazak na Evropsko prvenstvo. Kao prvoplasirana u grupi, reprezentacija Srbije otišla je u baraž, ali su Englezi ipak bili prejaki i plasirali se na kontinentalno prvenstvo.

U januaru 2012. godine po treći put oblači dres Juventusa iz Ciriha, osvaja prvo mjesto, a zatim prelazi u FK Šafhauzen, gdje i danas nastupa.
- Naš glavni cilj u ovoj sezoni je osvajanje prvog mjesta i plasman u Čelendž ligu (druga švajcarska liga). Imamo pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Bazel II, a ispred nas je i moj nekadašnji klub Juventus. Ipak, smatram da imamo dovoljno snage i kvaliteta da se upustimo u borbu za titulu i plasman u viši rang, što bi bilo ispunjenje naših želja - kaže Vaso.
Pored klupskih golmana, Vaso trenira i sa svojim ocem Radomirom, koji mu nesebično prenosi znanja sa fudbalskih terena.
- Živimo zajedno nedaleko od Ciriha, radimo i treniramo skupa. Mom sinu Vasi ja sam bio prvi golmanski trener, a i danas, pored svih trenera u klubovima u kojima je nastupao, radim sa njim privatno u želji da što više napreduje i jednog dana zaigra za neki veliki evropski klub. Kao diplomirani viši trener fudbala - golmanski trener, Vasi sam otkrio sve golmanske tajne koje postoje i koje jedan vrhunski golman mora da zna. Posebno se specijalizovao za odbranu penala - priča otac Radomir, koji je 2006. godine diplomirao u Centru za stručnog obrazovanje i usavršavanje trenera Republike Srpske u Banja Luci.

Krajem prošle godine, 8. decembra, Vasin Šafhauzen igrao je utakmicu osmine finala švajcarskog nacionalnog kupa protiv velikana, superligaša, Grashopersa iz Ciriha. U sjajnoj utakmici, nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1, ali je Šafhauzen nesrećno poražen 2:3 nakon jedanaesteraca. I na ovoj utakmici Vaso je još jednom pokazao o kakvom se golmanu radi. Odbranio je dva penala, ali njegovi saigrači nisu bili dovoljno koncentrisani, promašili su čak tri kaznena udarca i omogućili vodećoj ekipi najjače švajcarske lige prolaz u četvrtfinale.

PRIPREME

Šafhauzen je 11. januara počeo pripreme za proljećni dio prvenstva u 1. ligi Promocion. U prvom kontrolnom meču savladan je prvoligaš Cirih sa 3:2, a najistaknutiji u redovima Šafhauzena upravo je bio golman Vasić, koji je sjajnim intervencijama omogućio svom timu da dođe do pobjede. Uslijedio je trijumf protiv Vintertura 2:1, a istim rezultatom okončan je i duel protiv njemačkog Fulendorfa. Serija pobjeda nastavljena je protiv mladog tima Grashopersa 2:0, a peti trijumf zabilježen je protiv Dietikona iz Ciriha 6:2. Slijedi turnir u Alšvilu kod Bazela, 2. i 3. februara, gdje je cilj osvajanje prvog mjesta, čime bi bile potvrđene ambicije kluba u drugom dijelu prvenstva - prvo mjesto i plasman u viši rang takmičenja.

Autor: Bojan Jakovljević

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450292
DanasDanas339
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2444
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8419
UkupnoUkupno1450292