VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE SPORTISTI KOPRIVNE
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 35 Gäste online

SPORT

Sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, iznadprosječna opterećenja i slično. Sport danas predstavlja profesionalni izbor pojedinca, a uspjeh i rezultati su vezani za više faktora, prije svega za timski rad i finansijska ulaganja. Sportska rekreacija ima kao primarni zadatak pozitivno djelovanje na zdravlje i to na sve njegove aspekte. U tom cilju, sportske aktivnosti i opterećenje treba da budu prilagođeni određenim grupama ljudi.
Rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac lično izabere u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Rekreatino bavljenje sportom znači da se ne bavimo time zbog zarade nego iz lične potrebe.
Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću.
Važno je naglasiti da je sportska rekreacija danas nužnost u smislu prevencije bolesti, a da je ona zanemarena kod velike većine stanovništva!Darko Vidović iz Koprivne koji živi u Austriji..
prvak Austrije u 2013,
učesnik svjetskog prvenstva u karatu 2013 ,
ostvario četvrt finale na evropskom prvenstvu u Lissabonu ,
na takmičenju u Zürichu krajem Januara 2014 osvoio prvo mjesto,
sportista godine 2013 u Austriji idt..

Pantić i Popović


Dejan i Čedo


Vasić Maja

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian UnterbergVaso Vasić iz Koprivne šampion sa Šafhauzenom-CH

Vaso Vasić, golman rodom iz Koprivne kod Modriče, najbolji golman treće švajcarske lige - Promocion.

Vaso Vasić, golman rodom iz Koprivne kod Modriče, sa svojim Šafhauzenom osvojio je šampionsku titulu u trećoj švajcarskoj ligi - Promocion i izborio plasman u viši rang, odnosno drugu ligu Švajcarske - Čelendž. Vaso je proglašen za najboljeg golmana lige u sezoni 2012/13.

Sezona je bila izuzetno uzbudljiva na kraju. Neplaniramo smo odigrali neriješeno sa Nionom, nakon čega smo došli u situaciju da u posljednja tri kola moramo da osvojimo maksimalnih devet bodova kako bismo stigli do Čelendž lige.
Te tri utakmice igrali smo protiv Bazela II, Tugena i Juventusa.
Derbi utakmicu sa Bazelom, koji je u to vrijeme bio lider prvenstva, dobili smo ubjedljivo sa 4:0 čime smo preuzeli prvo mjesto. Uslijedilo je gostovanje Tugenu, prošlogodišnjem prvaku gdje smo slavili sa 1:0, a ja sam proglašen za najboljeg igrača utakmice. Tri puta protivnički igrači išli su "oči u oči" sa mnom, ali sam uspio da odbranim sve njihove nalete i fantastičnim odbranama sačuvam svoj gol - priča dvadesettrogodišnji Vasić.

U posljednjem kolu Šafhauzen je igrao protiv Juventusa. Stanje na vrhu tabele bilo je sljedeće: Juventus je bio prvi sa 66 bodova, dok su Šafhauzen i Bazel imali po 65. Računica je bila jasna, Šafhauzenu pobjeda donosi titulu.
Nakon pobjede protiv Tugena bili smo presrećni. Znali smo da nam trijumf u posljednjem kolu protiv Juventusa iz Ciriha osigurava šampionsku titulu i plasman u Čelendž ligu. Tu priliku jednostavno nismo mogli da propustimo. Slavili smo sa 2:1 protiv mog nekadašnjeg kluba i zasluženo osvojili prvo mjesto u ligi Promocion, čime smo napravili pravo malo fudbalsko čudo, obzirom da su mnogo poznatiji Bazel i Juventus ostali iza nas - rekao je mladi čuvar mreže Vaso Vasić, koje je branio na svih 30 utakmica u prvenstvu, te na tri kup meča ove sezone.
Osvajanjem titulu u ligi Promocion, Šafhauzen stekao je pravo da se naredne sezone takmiči u Čelendž ligi, drugoj po jačini u Švajcarskoj.
Na ovome se nećemo zaustaviti. Pokušaćemo naredne sezone da budemo prvi u Čelendž ligi kako bi se plasirali u elitni rang - Super ligu Švajcarske.
To je želja svih u klubu i nadam se da ćemo i sljedeće godine obradovati naše navijače titulom, jer imamo uslove i kvalitet za najviši rang takmičenja - naglasio je Vasić, koji je upisao nastupe za U-19 i U-21 reprezentaciju Srbije..

Autor: Bojan Jakovljević

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450285
DanasDanas332
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2437
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8412
UkupnoUkupno1450285