VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE SPORTISTI KOPRIVNE
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 34 Gäste online

SPORT

Sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, iznadprosječna opterećenja i slično. Sport danas predstavlja profesionalni izbor pojedinca, a uspjeh i rezultati su vezani za više faktora, prije svega za timski rad i finansijska ulaganja. Sportska rekreacija ima kao primarni zadatak pozitivno djelovanje na zdravlje i to na sve njegove aspekte. U tom cilju, sportske aktivnosti i opterećenje treba da budu prilagođeni određenim grupama ljudi.
Rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac lično izabere u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Rekreatino bavljenje sportom znači da se ne bavimo time zbog zarade nego iz lične potrebe.
Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću.
Važno je naglasiti da je sportska rekreacija danas nužnost u smislu prevencije bolesti, a da je ona zanemarena kod velike većine stanovništva!Darko Vidović iz Koprivne koji živi u Austriji..
prvak Austrije u 2013,
učesnik svjetskog prvenstva u karatu 2013 ,
ostvario četvrt finale na evropskom prvenstvu u Lissabonu ,
na takmičenju u Zürichu krajem Januara 2014 osvoio prvo mjesto,
sportista godine 2013 u Austriji idt..

Pantić i Popović


Dejan i Čedo


Vasić Maja

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


VASIN SAN USKORO STVARNOSTFudbalski klub Šafhauzen, koji trenutno nastupa u švajcarskoj Čelendž ligi (drugi rang takmičenja), na golu ima dvadesettroodišnjeg Vasu Vasića, momka rodom iz Koprivne kod Modriče.
Njegova životna priča je više nego zanimljiva i sadržajna. Otac Radomir i majka Radmila dugi niz godina žive i rade u Švajcarskoj, a upravo od oca Vaso je naslijedio ljubav prema fudbalu. Roditelji, koji su prije odlaska u inostranstvo živjeli u Koprivni kod Modriče, željeli su da Vasu usmjere na pravi put, kako bi nastavio golmansku tradiciju u familiji. Otac Radomir uspješno je nosio dres Partizana iz Koprivne, a najveća želja mu je bila da sin krene njegovim stopama.

Mladi fudbaler rođen je 26. aprila 1990. godine u Lojgernu, Argau u Švajcarskoj. Osnovnu školu završio je u Rithajmu i Biru, a zatim i četvorogodišnju Sportsku profesionalnu školu u Cirihu. Već kao četvorogodišnjak počeo je da trenira u omladinskim selekcija Curcaha, i to kao lijevo krilo, podjednako baratajući i lijevom i desnom nogom.
U ovom klubu igrao sam do 1999. godine sam prešao u podmladak Vetingena, gdje sam godinu dana igrao na poziciji lijevog i desnog krila, ali i lijevog beka. Sa ovim klubom osvojio sam prvo mjesto i titulu najboljeg u Kantonu Argau i proglašen sam za najboljeg napadača sa najviše postignutih golova - prisjeća se Vaso Vasić.
Fudbalski put 2000. godine odveo ga je u Juventus iz Ciriha, a godinu dana kasnije prešao je u Bir, gdje je takođe igrajući na poziciji lijevog krila proglašen za najboljeg igrača i strijelca. Narednu sezonu obilježio je povratak u Juventus, ali ovaj put sticajem zanimljivih fudbalskih okolnosti, Vaso staje na gol i postaje čuvar mreže. Iste godine sa Juventusom postaje prvak Kantona Cirih, te biva izabran za najboljeg golmana grada Ciriha.
Od 2003. do 2008. godine bio sam čuvar mreže najpoznatijeg ciriškog kluba - Grashopersa. Sa mladom selekcijom ovog kluba (U-18), 2008. godine postao sam prvak Kantona Cirih, a nakon toga uslijedio je odlazak u Vintertur, gdje sam potpisao prvi profesionalni ugovor, čime sam postao najmlađi golman profesionalac u cijeloj Švajcarskoj. U ovom klubu zadržao sam se do januara 2012. godine - kaže Vaso.
Njegove dobre partije obezbijedile su mu i poziv u nacionalni tim. Iako rođen u Švajcarskoj, 2009. godine postaje reprezentativac Omladinske reprezentacije Srbije do 19 godina, a 2010. godine oblači i dres mladog nacionalnog tima Srbije (U-21).
Kada je selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković čuo za Vasu, poslao je trenera golmana u reprezentaciji Radeta Zalada da na licu mjesta provjeri Vasin kvalitet. Zalad je tada gledao meč Vasinog Vintertura protiv Delemonta, na kojem je Vaso u pobjedi svog tima 3:1 uspio da odbrani jedanaesterac.
- Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio na utakmici. Vasine odbrane, dirigovanje svojim igračima i njegova saradnja sa bekovima su me impresionirali. Radi se o jednom izvanrednom talent - rekao je nakon meča sa Delemontom Rade Zalad.Sa srpskom selekcijom mladi golman nije uspio da izbori odlazak na Evropsko prvenstvo. Kao prvoplasirana u grupi, reprezentacija Srbije otišla je u baraž, ali su Englezi ipak bili prejaki i plasirali se na kontinentalno prvenstvo.

Vaso danas ima san da bude pozvan u A tim Srbije.
- Obzirom da sam prestario za mladu reprezentaciju Srbije, sada čekam poziv novog selektora da me pozove u seniorski tim, pošto bih želio da nastavim golmansku karijeru u srpskom timu. A to je i isključiva želja i mog privatnog, golmanskog trenera, mog oca Radomira - kaže Vaso.Vasin otac Radomir imao je velikog uticaja na njega. Pored klupskih golmana, Vaso trenira i sa svojim ocem, koji mu nesebično prenosi znanja sa fudbalskih terena.
Živimo zajedno nedaleko od Ciriha, radimo i treniramo skupa. Mom sinu Vasi ja sam bio prvi golmanski trener, a i danas, pored svih trenera u klubovima u kojima je nastupao, radim sa njim privatno u želji da što više napreduje i jednog dana zaigra za neki veliki evropski klub. Kao diplomirani viši trener fudbala - golmanski trener, Vasi sam otkrio sve golmanske tajne koje postoje i koje jedan vrhunski golman mora da zna. Posebno se specijalizovao za odbranu penala - priča otac Radomir, koji je 2006. godine diplomirao u Centru za stručnog obrazovanje i usavršavanje trenera Republike Srpske u Banjaluci.
Osim oca, na Vasinu karijeru uticao je još jedan čovjek.
- Mnogo toga naučio sam od Milana Šarovića, koji me je trenirao duži period. Posebno u vrijeme kada je moj otac Radomir bio prezauzet službenim poslovima, pa nije mogao često da bude sa mnom. Šarović je nekada čuvao mrežu zagrebačkog Dinama i Proletera iz Zrenjanina i mnogo mi je pomogao u karijeri, zbog čega smo mu moj otac i ja veoma zahvalni - istakao je Vaso.
U januaru 2012. godine po treći put Vaso je obukao dres Juventusa iz Ciriha, osvojio prvo mjesto, a zatim prešao u Šafhauzen, gdje i danas nastupa sa mnogo uspjeha.
Prošle godine njegov klub osvojio je šampionsku titulu u trećoj ligi (Liga Promocion), a 2013. godinu završio je na trećem mjestu Čelendž lige (drugi rang takmičenja u Švajcarskoj) sa pet bodova manje od jesenjeg šampiona Vaduza.
Od samom starta sezone, Vaso je na skeneru brojnih menadžera iz švajcarske prve lige, ali i drugih evropskih klubova. Često se na utakmicama Šafhauzena mogu vidjeti predstavnici i treneri Grashopersa, Jang Bojsa, Lozane, Lucerna, Ciriha… - Gode te pohvale i saznanje da me prate mnogi klubovi, ali sve moje misli trenutno su usmjerene na Šafhauzen. Želim sa ovim klubom da osvojim titulu u Čelendž ligi, čime bi izborili plasman u najviši rang takmičenja. Imamo dobar tim i nadamo se da ćemo to uspjeti, uprkos zaostatku od pet bodova na kraju prvog dijela sezone - optimista je Vaso.
Atraktivna igra fudbalera Šafhauzena privlači veliki broj navijača, a u prvom dijelu sezone tri utakmice prenosila je i televizija Teleklub Sport Live iz Ciriha.
Vaso Vasić nema samo golmanske talente. Obzirom da je ranije nastupao na brojnim pozicijama, veoma često napušta svoj šesnaesterac i pomaže odbrambenim igračima u funkciji libera.
Jedna zanimljivost iz Vasinog života, koja pokazuje ne samo fudbalske, nego i ljudske vrijednosti, je podatak da nikada u karijeri nije dobio crveni karton, a samo jednom je javno opomenut!
Vaso je omiljen među navijačima. Vole ga i stari i mladi, a nema utakmice Šafhauzena u kojoj navijači ne uzvikuju njegovo ime. Vaso im uzvraća tu ljubav odličnim odbranama, ali i još jednim izuzetno lijepim gestom.
Nakon većine utakmica skida svoj dres i poklanja ga navijačima. I ne samo dres. Često u rukama simpatizera završe i njegove golmanske rukavice sa natpisom VASO VASIĆ.

Autor: Bojan Jakovljević

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450285
DanasDanas332
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2437
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8412
UkupnoUkupno1450285