VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE SPORTISTI KOPRIVNE
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 31 Gäste online

SPORT

Sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, iznadprosječna opterećenja i slično. Sport danas predstavlja profesionalni izbor pojedinca, a uspjeh i rezultati su vezani za više faktora, prije svega za timski rad i finansijska ulaganja. Sportska rekreacija ima kao primarni zadatak pozitivno djelovanje na zdravlje i to na sve njegove aspekte. U tom cilju, sportske aktivnosti i opterećenje treba da budu prilagođeni određenim grupama ljudi.
Rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac lično izabere u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Rekreatino bavljenje sportom znači da se ne bavimo time zbog zarade nego iz lične potrebe.
Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću.
Važno je naglasiti da je sportska rekreacija danas nužnost u smislu prevencije bolesti, a da je ona zanemarena kod velike većine stanovništva!Darko Vidović iz Koprivne koji živi u Austriji..
prvak Austrije u 2013,
učesnik svjetskog prvenstva u karatu 2013 ,
ostvario četvrt finale na evropskom prvenstvu u Lissabonu ,
na takmičenju u Zürichu krajem Januara 2014 osvoio prvo mjesto,
sportista godine 2013 u Austriji idt..

Pantić i Popović


Dejan i Čedo


Vasić Maja

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


Vasić u GrasshoppersZürich: 25.04.2014

Skakavci su riješili zamjenu golmana Davida Taini.

Za 37-godišnjaka koji nakon odlaska u mirovinu u ljeto postaje novi trener golmana mladih skakavaca, bivši GC Junior Vaso Vasić vraća se iz Zurich Challenge League klub Schaffhausen.
U Petak 25.04.2014 Koprivljanain duplog drzavljanstva Vaso Vasić koji je GC napustio prije šest godina i otišao u pravcu Winterthur a zatim Schafhausen, potpisao je ugovor do 2017 u GC sa opcijom za još jednu godinu.

Izvor: 20 minuta.Vasu Vasića prati Grashopers!


Talentovani čuvar mreže Vaso Vasić na ljeto bi mogao da pojača redove slavnog Grashopersa.
Naime, nakon fenomenalnih rezultata u prethodnih nekoliko sezona sa Šafhauzenom, dvadesettrogodišnji golman rodom iz Koprivne kod Modriče, koji je jedan od najzaslužnijih za uspjehe kluba za stadiona Brajte, nalazi se na skeneru mnogih klubova, među kojima je i aktuelni vicešampion Švajcarske Grashopers iz Ciriha.
Reprezentativni golman mlade selekcije Srbije zanimljiv je znatno jačim klubovima od sadašnjeg, a postojeći ugovor sa Šafhauzenom ističe mu 30. juna 2014. godine.
Vasićev Šafhauzen trenutno je drugoplasirani tim švajcarske Čelendž lige (drugi rang), sa osam bodova manje od lidera Vaduza. Šafhauzen je vezao šest uzastopnih pobjeda sa Vasićem na golu, a u pretposljednjem kolu poražen je u derbiju na domaćem terenu, upravo od Vaduza (0:2). Na golu tada zbog prehlade nije bilo Vasića, nego je branio Živko Kostadinović.
Proteklog vikenda Šafhauzen je remizirao u gostima sa Vinterturom (1:1), a na ovom meču Vaso se vratio među stative.
Slobodno vrijeme, kojeg i nema mnogo, Vaso provodi u društvu svog oca Radomira, inače diplomiranog Višeg trenera fudbala sa završenom golmanskom specijalizacijom, s kojim svira gitaru i pjeva u porodičnom meksikanskom ansamblu VASIĆI - VIVA MEXICO.
Na pripremnom turniru u njemačkom Tutlingenu, Vaso Vasić nastupio je na jednom dijelu utakmica kao lijevo krilo, dok je na drugim čuvao mrežu. Na svim utakmicama koje je igrao u napadačkoj liniji, postigao je gol! Nakon dva poraza u grupi, trener Šafhauzena je Vasu ponovo vratio na gol, nakon čega je njegov tim stigao do prvog mjesta i zlatne medalje na turniru. Mladi Vasić proglašen je za najboljeg golmana, ali i igrača turnira.

RS-SPORT

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450283
DanasDanas330
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2435
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8410
UkupnoUkupno1450283