VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE SPORTISTI KOPRIVNE
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 24 Gäste online

SPORT

Sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, iznadprosječna opterećenja i slično. Sport danas predstavlja profesionalni izbor pojedinca, a uspjeh i rezultati su vezani za više faktora, prije svega za timski rad i finansijska ulaganja. Sportska rekreacija ima kao primarni zadatak pozitivno djelovanje na zdravlje i to na sve njegove aspekte. U tom cilju, sportske aktivnosti i opterećenje treba da budu prilagođeni određenim grupama ljudi.
Rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac lično izabere u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Rekreatino bavljenje sportom znači da se ne bavimo time zbog zarade nego iz lične potrebe.
Sportska rekreacija koristi sport i tjelesnu aktivnost u svrhu zadovoljavanja potrebe za kretanjem i tjelesnom aktivnošću.
Važno je naglasiti da je sportska rekreacija danas nužnost u smislu prevencije bolesti, a da je ona zanemarena kod velike većine stanovništva!Darko Vidović iz Koprivne koji živi u Austriji..
prvak Austrije u 2013,
učesnik svjetskog prvenstva u karatu 2013 ,
ostvario četvrt finale na evropskom prvenstvu u Lissabonu ,
na takmičenju u Zürichu krajem Januara 2014 osvoio prvo mjesto,
sportista godine 2013 u Austriji idt..

Pantić i Popović


Dejan i Čedo


Vasić Maja

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


Aleksandar Todorović najbrže doplivao za Časni krst
U organizaciji Svetosavske omladinske organizacije Modriča i Ronilačkog kluba Vidra, na Bogojavljenje 19. januara 2015. godine, prvi put u Modriči održano je plivanje za “Časni bogojavljenski krst”.
U 9 časova služena je Sveta liturgiju u svim pravoslavnim hramovima u Modriči, u 10 časova veliko Bogojavljensko osvećenje vodice a u 11 časova polazak litije prema starom mostu ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice u pratnji mnogobrojnih građana.
Aleksandar Todorović, momak od 26 godina iz Koprivne pored Modriče, bio je najbrži učesnik za Bogojavljensko plivanje za Časni krst.
Kao pobjedniku dodijeljen mu je Časni, krst, ikona Presvete Bogorodice i Kosovski zlatnik Obilića. Još pod utiskom pobjede, davao jekratke odogovore na pitanja novinara.
Kako se osjećaš kao pobjednik?
Odlično! Nenadano sam osvojio, bila je jaka konkurencija, srećan sam!
Pošto je bilo prvi put, hoćeš li se i dalje takmičiti?
Da pokušaću i sledeće godine.
Da li je bila hladna Bosna, vidili smo da je bila brza i prljava?
Jeste, baš je bila hladna voda.
Šta za vas znači ovaj današnji događaj?
Mnogo toga znači, nenadano sam osvojio, ne znam šta bih rekao, baš sam srećan!Sveštenik Goran Panjkov nakon završenog plivanja je izjavio:
„Ovo je prvi put u Modriči, na ovom kraju, na ovoj regiji, na našoj crkvenoj opštini na našoj parohijama da se organizuje plivanje za Časni krst. Mi smo svi radosni i veseli iz Modriče, mi sveštenici i narod što se ovoliko svijeta skupilo ovdje na rijeci Bosni, gdje je bilo plivanje za Časni krst. Imali smo preko 40 plivača, zbog osiguranja na ovoj rijeci koja je prebrza nismo mogli sve da primimo, na kraju je plivalo dvadesetak.Zahvalni smo Bogu i svima koji su došli da učestvuju i da sve ovo proprate“.
Šta simbolizuje plivanje za Časni krst povodom Bogojavljenje?
„Danas je veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, dan kada je se gospod Isus Hrist krstio na rijeci, u ime toga mi imamo u našoj srpskoj tradiciji običaj da plivamo za Časni krst jer se i Hristos danas krstio i simbolično okružavanjem sa vodom mi sa Hristom ponovo vaskrsavamo i živimo život da bi dostigli vječno spasenje“, izjavio je sveštenik Goran Panjkov.
Procjenjujemo da je bilo preko 1000 posmatrača, na mostu i sa obje strane na obali rijeke Bosne.

IZVOR: modrica053

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450382
DanasDanas38
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2534
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8509
UkupnoUkupno1450382