Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 41 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

DIJASPORA


Dijaspora označava od druge polovine 20. vijeka grupu ljudi ili etničke grupe, koje su napustile svoju tradicionalnu etničku domovinu i nastanile se po cijelom svijetu. Pojam dijaspora može istovremeno označavati i status manjine, na primjer određenih vjerskih grupa.
Riječ dijaspora grčkog je porijekla i označava pripadnike jednog naroda koji žive odvojeno od matice. Prvobitno se odnosila na Grke koji su osnivali kolonije širom Sredozemlja, ali od kraja prvog vijeka naše ere ova riječ biva posebno vezana za Jevreje.
Sredinom šezdesetih odlaskom radnika na privremeni rad u evropske metropole započinje peti talas i najmasovnija seoba. Za samo desetak godina broj jugoslovenskih gastarbajtera u Zapadnoj Evropi popeo se na skoro pola miliona. Tako su Srbi našli svoja nova utočišta u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Austriji, Švajcarskoj.
Osamdesete godine su podstakle visoke stručnjake, njih desetak hiljada, poslovne ljude, umjetnike, vrhunske sportiste i mlade talente da u većem broju napuštaju otadžbinu u nameri da svoje sposobnosti ili usavrše ili dobro naplate na svim kontinentima svijeta. Takvi, učesnici šestog talasa seoba, našli su svoje nove domovine u Americi, Kanadi, Južnoj Africi, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Australiji, Grčkoj, Kipru, pa i SSSR-u.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg"REALIZOVANA OVOGODISNJA POMOC "NASIM KOPRIVLJANIMA""


28 i 29.12.2014 GODINE UDRUZENJE KOPRIVLJANA U SVAJCARSKOJ REALIZOVALO OVOGODISNJU POMOC "NASIM KOPRIVLJANIMA".
POMOC JE REALIZOVANA UZ POMOC NASE CRKVENE OPSTINE NASEG SVJESTENIKA STOJANOVIC JADRANKA I KOSTIC VASE TE MJESNE ZAJEDNICE I PREDSJEDNIKA JEREMIC BLAGOJA KOJI JE ISAO SA NAMA DVA DANA PO TERENU I NASI CLANOVI UDRUZENJA RADO DJORDJIC, SLAVKO VIDOVIC KAO I BLAGAJNIK GORAN GOSTIC I SIMO DJORDJIC.
POMOC JE URUCENA ZA 16 PORODICA.PAKET SA KUCNIM NAMIRNICAMA I HIGIJENSKIM SREDSTVIMA KAO I VRECA BRASNA JE DOSTAVLJENA SVIMA DO KUCE PO VRLO TESKIM I HLADNIM USLOVIMA ALI SA PUNO ZAHVALNOSTI OD ONIH KOJI SU POMOC PRIMILI.PAKETI U VRIJEDNOSTI OD PO 100 KM SU NABAVLJENI KOD NASIH TRGOVACA "TATIC MARKET" I "PELE" LAZAREVIC.OVIM PUTEM SE ZAHVALJUJEMO SVMA KOJI SU UCESTVOVALI SA SVOJIM DONACIJAMA DA SPROVEDEMO JOS JEDNU VRLO HUMANU AKCIJU DA POMOGNEMO KOLIKO JE MOGUCE ONIMA KOJIMA JE POMOC POTREBNA A TAKIH STVARNO IMA PUNO.
POZIVAMO SVE KOJI ZELE OVE GODINE DA POMOGNEMO OVIM LJUDIMA DA NAM POSALJU SMS NA BROJ OD SEKRETARA UDRUZENJA 079-478-06-06 A MI CE MO VAM DOSTAVIT UPLATNICU A VASA UPLACENA POMOC CE BITI OBJAVLJENA NA NASOJ KOPRIVLJANSKOJ STRANICI KAO I DO SADA A TAKO CE TE VIDJET DA SU SREDSTVA I UTROSENA U PRAVE SVRHE.
PUNO POZDRAVA NASIM KOPRIVLJANIMA MA GDJE BILI SA ZELJOM DA POKAZEMO SVOJU HUMANOST NA BILO KAKAV NACIN. AKO DJECA ZABORAVE RODITELJE NE DOZVOLIMO DA IH I DRUSTVO ZABORAVI JER SVI SMO MI OD BOGA STVORENI I NEMOZEMO BIRAT RODITELJE KAO I ONI NAS NE ZABORAVIMO DA SMO I MI RODITELJI.
I OVE GOD.TVK3 JE OBJAVIO OVU AKCIJU TE JE MOZETE POGLEDAT NA INTERNETU "TVK3 NOVOSTI 30.12.2014. OD 18SATI I 45.MIN"U TOJ EMISIJI JE OBJAVLJEN PRILOG O OVOJ AKCIJI.

S POSTOVANJEM UPRAVA UDRUZENJA
SEKRETAR RADO DJORDJIC

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110