Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 52 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

DIJASPORA


Dijaspora označava od druge polovine 20. vijeka grupu ljudi ili etničke grupe, koje su napustile svoju tradicionalnu etničku domovinu i nastanile se po cijelom svijetu. Pojam dijaspora može istovremeno označavati i status manjine, na primjer određenih vjerskih grupa.
Riječ dijaspora grčkog je porijekla i označava pripadnike jednog naroda koji žive odvojeno od matice. Prvobitno se odnosila na Grke koji su osnivali kolonije širom Sredozemlja, ali od kraja prvog vijeka naše ere ova riječ biva posebno vezana za Jevreje.
Sredinom šezdesetih odlaskom radnika na privremeni rad u evropske metropole započinje peti talas i najmasovnija seoba. Za samo desetak godina broj jugoslovenskih gastarbajtera u Zapadnoj Evropi popeo se na skoro pola miliona. Tako su Srbi našli svoja nova utočišta u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Austriji, Švajcarskoj.
Osamdesete godine su podstakle visoke stručnjake, njih desetak hiljada, poslovne ljude, umjetnike, vrhunske sportiste i mlade talente da u većem broju napuštaju otadžbinu u nameri da svoje sposobnosti ili usavrše ili dobro naplate na svim kontinentima svijeta. Takvi, učesnici šestog talasa seoba, našli su svoje nove domovine u Americi, Kanadi, Južnoj Africi, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Australiji, Grčkoj, Kipru, pa i SSSR-u.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg"Trebavsko-Modričko
Familijarno društvo"


Godine prolaze…Svaka nova dešavanja potiskuju vremena u nezaboravnu prošlost koja ostaju i traju.
Koja traju do beskrajnih sjećanja na doživljaje atraktivnog bratskog druženja kroz familijarne turnire Trebavsko-Modričkog regiona.
Ova godina je označila i dočarala familijarno druženje 24-tu godinu organizovanog okupljanja i igru u malom fudbalu mlađih i starih generacija. Skoro svih proteklih godina,a i ove godine 13-og Septembra.2015 godine u St.Galllenu organizovano je familijarno druženje kroz mali fudbal.
Najuspješnije ekipe su bile: Goran Gostić i Spasoje Antić-prvi,Željko Nedić i Sretko Popadić-drugi,Milenko i Mladen Đurić-treći… zatim podjela nagrada za najstarijeg i najmlađeg učesnika druženja.Zatim najveću zahvalnost poklanjamo našim dugogodišnjim sponzorima turnira, familiji Lazić Luki i Stani iz Modriče,koji su nas počastili gratis večerom za ca. 50 gostiju gdje su čak i servirali večeru.
Inače familija Lazić su dugogodišnji stručnjaci i poznavaoci ugostiteljstva jer su dugo godina gazdovali Hotel-Restoranom Togenburg u Flawilu a sad im je wirtschaft Gmbh Restaurant OCHSEN u Niederuzwilu.
Posle podjele nagrada najboljim takmičarima turnira i poklončića drugim gostima pristupili su svi bogatoj trpezi hrane i pića, a potom nas dobre domaćice obradovale dobrim i ukusnim desertima,domaćim kolačima.
Takođe rođendan Anke Gostić nas obradovao jer je gospođa počastila celokupnim pićem.
Šta još da kažemo…?dobro druženje je počašćeno i dobrim vremenom,a veoma je važno da je takmičenje završeno bez bilo kakvih povreda… Kako rekošmo zadovoljstvo traje i ostaje,sledeća 2016-ta godina je za Trebavsko-Modričko familijarno društvo jubilarna godina, 25-to druženje familija i prijatelja kroz mali fudbal…

Dođite i uvjerite se!

Dopisnik
Gostić Milenko-Mile

Ellg 13.09.2015

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437112
DanasDanas317
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica702
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10641
UkupnoUkupno1437112