Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 37 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

DIJASPORA


Dijaspora označava od druge polovine 20. vijeka grupu ljudi ili etničke grupe, koje su napustile svoju tradicionalnu etničku domovinu i nastanile se po cijelom svijetu. Pojam dijaspora može istovremeno označavati i status manjine, na primjer određenih vjerskih grupa.
Riječ dijaspora grčkog je porijekla i označava pripadnike jednog naroda koji žive odvojeno od matice. Prvobitno se odnosila na Grke koji su osnivali kolonije širom Sredozemlja, ali od kraja prvog vijeka naše ere ova riječ biva posebno vezana za Jevreje.
Sredinom šezdesetih odlaskom radnika na privremeni rad u evropske metropole započinje peti talas i najmasovnija seoba. Za samo desetak godina broj jugoslovenskih gastarbajtera u Zapadnoj Evropi popeo se na skoro pola miliona. Tako su Srbi našli svoja nova utočišta u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Austriji, Švajcarskoj.
Osamdesete godine su podstakle visoke stručnjake, njih desetak hiljada, poslovne ljude, umjetnike, vrhunske sportiste i mlade talente da u većem broju napuštaju otadžbinu u nameri da svoje sposobnosti ili usavrše ili dobro naplate na svim kontinentima svijeta. Takvi, učesnici šestog talasa seoba, našli su svoje nove domovine u Americi, Kanadi, Južnoj Africi, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Australiji, Grčkoj, Kipru, pa i SSSR-u.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian UnterbergPOSTOVANI KOPRIVLJANI U SVAJCARSKOJ.ZELIMO OVOM PRILIKOM DA VAS OBAVIJESTIMO DA I OVE GODINE PRIPREMAMO NASIM KOPRIVLJANIMA KOJI SU SLABIJEG MATERIJALNOG STANJA
STARI I IZNEMOGLI BEZ IKOG SVOG ILI ZABORAVLJENI I ODPISANI OD SVAKOG DA IM POMOGNEMO NOVOGODISNJIM I BOZICNIM PAKETOM POMOCI KAO I PROTEKLIH PAR GODINA. AKO STE U MOGUCNOSTI DA PODRZITE OVU AKCIJU SA BILO KOLIKIM PRILOGOM HVALA VAM ,A I VAMA CE SAM BOG POMOC KAKO I VI POMAZETE.
TAKODJE ZELIMO PROBAT ZAJEDNO SA VAMA JER SAMO TAKO MOZEMO POMAGATI DA POMOGNEMO PORODICU POKOJNOG DRAGE MILICEVIC
TAKO DA BI BAREM UPLATILI GODISNJE STRUJU I DJECI POMOGLI ZA SKOLU ZATO VAM UPUCUJEMO APEL DA NAM SE PRIDRUZITE.
ISTO TAKO VAS POZIVAMO SVE KOPRIVLJANE I NASE PRIJATELJE DA SE PRIKLJUCITE AKCIJI DOVRSETKA "SPOMEN SOBE PALIM BORCIMA I SVETOSAVSKOG DOMA "U KOPRIVNI.
DONACIJE MOZETE UPLATIT PREKO NASEG UDRUZENJA ILI DIREKTNO U KOPRIVNI KOD NASEG SVJESTENIKA JADRANKA.

BOG VAM DAO SRECU I ZDRAVLJE I U NOVOJ GODINI.

AKO NEKO ZELI DA POMOGNE POSALJITE SMS NA 079 478 06 06
MI CE MO VAM POSLATI UPLATNICU ILI TO SAMI UCINITE NA NAS KONTO

RAIFFEISENBANK ZÜRCHER OBERLAND
8610 USTER
CH53 8147 1000 OO57 7814 3
VEREIN D.BÜRGER AUS KOPRIVNA IN DER CH
OBERGASSE 9
8353 ELGG

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110