Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 40 Gäste online

PREPORUKE


"PREPORUKA" je glavni provajder informacija o proizvodima i uslugama. Jednim pozivom se prijavljuje primjedba, pohvala, sugestija, pitanje.
Tako da preporuke čitaju svi, putem interneta ili provjeravaju telefonskim pozivom. Dakle, prije nego što neko pođe u kupovinu, pogleda na Internetu ili pozove telefonom i provjeri da li je već neko imao primjedbu ili pohvalu na proizvođača ili proizvod koji planira da kupi.
Prvi put potrošači mogu da pomognu jedni drugima i na jednostavan način mogu izbjeći prevare, loše usluge, visoke cijene…

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


VRCANJE MEDA KOD DJEDA BOGOLJUBA MARKOVIĆ

Primitivni je čovjek uzimao pčelama saće s medom iz šupljega drveća i pećina te koristio med kao hranu i lijek a vosak za rasvjetu, obradu kože, voštenje platna i u druge svrhe.
Vjerovalo se da će pčelara pratiti sreća ako jedan roj dobije na poklon, drugi nađe, a treći ukrade?


°°°

Moderno društvo sve se više zalaže za veću brigu o očuvanju čovjekovog zdravlja uz pomoć prirodnog i zdravog načina prehrane.
Pčele daju jako važan doprinos državnoj ekonomiji oprašivanjem i proizvodnjom meda, polena i voska.
U razvijenim državama (Švicarskoj) voćari plaćaju pčelarima za usluge oprašivanja u njihovim voćnajcima po jednoj košnici zarade oko 1250 švicarskih franaka godišnje.
Kada se govori o pčelarstvu treba znati da je pčelarstvo i zanat, a svaki zanat treba izučiti a zanat se uči kod majstora i polako savladava "korak po Korak".
Sezona pčela počinje u proljeće. Zato se tokom zime pripremite. Nabavka opreme će vas malo koštati, ali zbog toga sigurno nećete propasti. Jednom kad osnujete koloniju više ništa neće biti tako skupo. Započnite tek s nekoliko kolonija da biste proučili njihovo ponašanje i dobili med za porodicu.
Nekada su se pčele držale iz hobija, a danas mnogi u medu vide mogućnost za zaradu od koje će živeti.Mi smo mala pčelarska porodica ispod Trebavskih brda,tačnije iz Koprivne-Osoja , koja se pčelarstvom bavi iz ljubavi. Uložili smo puno truda, novaca, te nam je kvaliteta od iznimnog značaja.
Koprivna ima veliki potencijal u proizvodnji prirodnog meda, zahvaljujući raznovrsnim klimatskim uvjetima i netaknutoj prirodi koja pomaže pčelama da ostanu zdrave i daju najkvalitetniji med.
Mala gustoća naseljenosti i činjenica da u velikim dijelovima Republike Srpske nema razvijene industrije koja zagađuje zrak, uslovi su koje omogućavaju zdravo pčelarstvo i proizvodnju, vrhunski kvalitetnog, prirodnog meda.
Koprivnski med ima kvalitet i sve se više traži. Međutim, problem je što ima i onih koji pokušavaju da dođu lako do zarade.
U svijetu se rade brojna istraživanja prehrandbenih artikala pa tako i ovog, gotovo nekvarljivog proizvoda, meda. Med nije kvarljiva namirnica i ne kvari se kao neke druge koje kupujemo svakodnevno, to znamo svi.
Kako imam dvoje unučadi, posebno mi je važno da je med koji proizvodimo prvoklasan, jer med koji jedu naša unučad je med bez hemikalija ili drugih umjetnih dodataka kaže ponosno djed Bogoljub.

°°°Proizvodnja meda je jedna od privrednih šansi a pčelari znaju da med posle vrcanja je najukusniji i najfiniji.
Vrcanje meda je najslađi i najvažniji događaj tokom pčelarske godine jer se ubire trud pčela i pčelara. Poklopljeni okviri se otklapaju i iz njih poteče najfiniji svježi med, a najveći je doživljaj probati takav med.
Često se u okvirima za vrcanje može naći matična mliječ i cvjetni prah koje možete jesti direktno sa okvira koji je tek izašao iz košnice.
Svako ko želi očuvati i unaprijediti svoje zdravlje treba redovno konzumirati med mišljenja je djed Bogoljub.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450919
DanasDanas196
JučeJuče379
Ova SedmicaOva Sedmica196
Ovaj MjesecOvaj Mjesec9046
UkupnoUkupno1450919