Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 72 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

Crkvene Informacije

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian UnterbergUSKRS-VASKRS
I ove godine poklapaju se kalendari Zapadne i Istočne crkve. Stoga pravoslavci i katolici zajedno proslavljaju danas Uskrs i Vaskrs - dan pobjede života nad smrću, ljubavi nad mržnjom, nade u slogu i mir među narodima.

Na liturgijskim slavljima na svetkovinu Uskrsa sudjelovao je veći broj vjernika, kako domaćih tako i pristiglih iz inozemstava za uskrsne praznike.
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, patrijarh srpski Irinej u vaskrsnoj poslanici istakao je kako su u današnje vrijeme ljudski moral,stid i dobrota uniženi, odnosi među narodima narušeni sebičnošću, prezirom, nasiljem i mržnjom. Ali čovjek nije odgovoran samo za sebe i svoj narod, nego i za sve ljude i narode te sveukupnu Božju tvorevinu. Upravo na tu odgovornost ukazuje svjetlost Hristovog vaskrsenja.

Veselo je i bilo i nakon uskrsne molitve u crkvi sv. Petka u Koprivni ,uz bogatu trpezu i tucanje jaja, Protonamjesnik Jadranko Stojanović okupio je vjernike kako to dolikuje ovakvom prazniku i lijepim obraćanjem privukao pažnju kako starijih tako i mlađih vjernika,rekavši:

Vaskrs je vrijeme razmišljanja svom životu, vrijeme od Boga darovano da obnovimo svoj duh, svoje stavove, svoja ponašanja, vrijeme da učinimo puno toga dobroga jedni drugima. Bog nas iznova poziva da se vratimo na putove istine, pravde i ljubavi, da se vratimo njemu.

Posebno srdačan poziv upućujem onima koji su malo zanemarili dolazak na molitvu. Dođite! Vidjet ćete koliko nas u crkvi ima!Zašto ne biste i Vi bili među nama i osjetili da nekamo pripadate, da je crkva i Vaš dom. Nemojte se obazirati na to što će tko reći,hoće li netko komentirati Vaš dolazak nakon duljeg vremena. Znajte da ćete Boga obradovati, a to je najvažnije! I otvorit ćete vrata Bogu u svoj život i pomalo ćete se vratiti na «stare staze» na kojima ste odgojeni. Samo malo dobre volje i bolje organizacije vremena je potrebno pa da se nađe prilike za dolazak na molitvu Nedjeljom. S radošću Vas očekujemo da dođete s nama moliti dragom Bogu! Među nama ima mjesta i za Vas! Dobro nam došli! Bit će nam drago ako nam se pridružite!

Srdačno pozivam i sve mlade porodice, posebno one s dođu iz inostranstva na par dana i sa velikim obavezama. Dobro ste nam došli!
Bez obzira odakle ste doselili, ovo je sada vaša crkva, uključite se u njezin život i rad. Bez obzira što imate malu djecu, dođite u crkvu! Ako vam je dijete nemirno ili sklonije plakanju, zadržite se bliže vratima da možete u svakom trenutku nesmetano izaći ukoliko je potrebno. Ponesite mu njegovu omiljenu igračku. Ako je nemirno, ne odustanite slijedeće Nedjelje. Vidjet ćete da će za neko vrijeme dijete pomalo naučiti kako se u crkvi ponaša. Jedino se upornošću vjerskim odgojem u dijete mogu usaditi pozitivne kršćanske vrijednosti. Među nama ima mjesta i za Vas! Dođite nam!

Bilo bi lijepo kad bismo naše starce koji su koliko-toliko pokretni doveli u crkvu da i oni osjete da su članovi Koprivnske crkvene Opštine, a i da vide našu crkvu. Potrebno je malo dobre volje i vremena da im uljepšamo i na taj način staračke dane. To se ne odnosi samo na stare u našim porodicama, nego i starce u komsiluku. Ima li što plemenitije od ljubavi prema onima koji su stari i nemoćni.

I ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su, iako vremena nisu laka, našli načina da pomognu našoj crkvi svojim prilogom.

Hvala svima!

HRISTOS VASKRSE !
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437114
DanasDanas319
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica704
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10643
UkupnoUkupno1437114