Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 30 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

KUD-TREBAVA"BOLJE DA NESTANE SELO NEGO OBIČAJI"
"Običaji izriču istinu i vrijednost naše ukupne kulture, određuju odnose prema svemu što postoji, određuju odnose prema svemu racionalnom i iracionalnom. Stvaralačka je to komunikacija koja rađa povjerenjem, istinom, ljepotom, dobrotom, tolerancijom, plemenitošću i ljubavlju. "
Upoznajući narodno blago koje su nam ostavili naši stari, upoznajemo vrijednosti koje nas određuju kao narod stare i bogate kulture.
Poznavanje tradicije je poznavanje korijena. Što više poznajemo tradiciju, to smo svjesniji bogatstva koje nosimo u nasljeđu i važnosti očuvanja za buduće naraštaje.
Tradicijom smo naslijedili ono što su živjeli naši preci, kako su se odijevali i na koji način su izrađivali odjevne predmete, sve stare zanate koje su radili, jela koja su pripremali, ono što su pjevali, gradili, kao i razne običaje– sve je to naša kulturna baština, baština naše djece i unuka.
Očuvanje svega navedenog upravo je i cilj KUD-a Trebava iz Koprivne.POČETKOM MARTA 2012 GODINE
RUKOVODSTVO KUD-a"KOPRIVNA" MIJENJA IME KUD-a"KOPRIVNA"
U NOVO IME******JAK I STABILNI KUD-2009
******KUD"TREBAVA"******SVI KOJI VOLE KUD "TREBAVA" IZ KOPRIVNE , ŽELE BITI SPONZORI ,DONATORI... ŽELE POMOĆI

IBAN BA395620118117399269
"TREBAVA" KUD KOPRIVNA
SWIFT BIC : RAZBBA22
NLB Razvojna banka a.d.


UPRAVA KUD-a „TREBAVA“ KOPRIVNA
PREDSJEDNIK:Vujić Stanimir

PODPRESJEDNIK:Marković Petar

SEKRETAR:Milićević Željko

KOREOGRAF:Jovanović Stefan

Polovinom Jula 2009 godine održana je Osnivačka skupština KUD-a, na kojoj je usvojen Statut,izabrano rukovodstvo, te se pristupilo samom procesu registracije, koji je s uspjehom završena početkom 2010. godine.
Zbog nedostatka materijalnih sredstava i iskustva u birokratskim procedurama potrebnim za registraciju KUD-a, inicijativni odbor obratio se za pomoć Opstini Modriča Načelniku Mladenu Krekić, koji je prepoznavši korisnu inicijativu i njezin pozitivan učinak, pristao pomoći KUD-u, te materijalno, moralno i u svim drugim oblicima potpomogao osnivanje KUD-a.

KUD „Koprivna“ ipak ostaje vjerna korijenima, pa je tako neizostavan učesnik na svim Školskim slavljima kao i vjerskim praznicima uz veliku podršku svećenika Jadranka Stojanovića.
Društvo također intenzivno radi na povezivanju sa svim kulturnim ustanovama i organizacijama Opštine Modriča i šire, pa tako KUD „Koprivna“ nastupa u OŠ Sveti Sava - Koprivna, više puta u Domu Kulture te imali su čast izvesti svoj bogati program na promociji knjiga Koprivljanina i vjernog Trebavca Milisava Đurića, što zasigurno pokazuje visoke kvalitete rada i ugleda koje društvo uživa u kulturnim krugovima na ovim prostorima.

Entuzijazam i pozitivna atmosfera u kojoj su se probe tada malobrojnih članova odvijale, počele su privlačiti sve veći broj prvenstveno mladih ljudi, a pozitivan učinak takve vrste druženja, sticanja novih znanja i razmjene iskustava, počeo se pozitivno odražavati kako na kvalitetu društvenog života omladine MZ Koprivna, tako i na dobrokomšijske i međuljudske odnose između sela Vranjaka,Dugog Polja,Podnovlja Kožuha,Modriče itd....
Isključivo vlastitim znanjima i sredstvima, te požrtvovanim radom koreografa Maslić Milana, KUD je uspijo uvježbati znatan broj igara, stvorivši tako raznolik i bogat repertoar, sa visokim kvalitetom izvodenja igara iz naših krajeva.
Nastup koji je uslijedio Jula ove godine u Dugom Polju,zauzeto zasluženo 2 mjesto posle domaćina,prvi put otkako KUD-Koprivna postoji (mislimo na novo osnovani klub od 2009), nastupali su savršeno uvježbati za takvu vrst nastupa.
Rastući broj članva, te određena znanja i vještne koje isti posjeduju, omogućavaju i čine potrebnim izgradnju čvršće organizacijske strukture, pa se javlja ideja o osnutku društva, koje bi proširilo aktivnosti uz folklor tako i na dramsku sekciju.
Postavljajući tako temelje udruženju koje će okupljati omladinu, poticati kreativnost, čuvati običaje i tradiciju ovih krajeva, te u svim aspektima svojeg djelovanja pozitivno uticati na zajednicu, prvenstveno mlade Koprivne.


Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian UnterbergKUD KOPRIVNA U ŠVAJCARSKOJ 10/12.2. 2012 GOD . SUSRETI KOPRIVLJA - FLAWIL

Spisak Koprivljana koji su bili na KOPRIVLJANSKOM SUSRETU.Puranović Dragica
Puranović Dragoljub
Puranović Kristina
Todorović Radomir
Nikić Marina
Nikić Slavica
Kostić Milan
Nikić Nedeljko
Vasić Slaviša
Damjanović Milosava
Vasić Simo
Vasić Maja
Pavlović Goran
Pavlović Dragan
Pavlović Radenko
Milićević Mile
Milićević Željko
Milićević Daniela
Lazarević Peđa
Lazarević Žaklina
Milicević Daria
Popović Slavisa
Milicević Miro
Trivić Daniela
Trivić Nada
Mićić Dragana
Tatić Dragana
Tubonjić Daliborka
Mićić Mira
Maslić Milan
Savanović Petar
Banović Rada
Vujić Jelena
Jakoljević Ljubica
Marković Tanja
Pantić Olivera
Nikić Gorana
Jović Bojana
Nikić Branka
Savanović Anamarija
Marković Petar
Jakoljević Borka
Jakoljević Slobodan
Vuić Mihaela
Vuić Stanimir
Čakarević Milovan
Vasiljević Nenad
Vasiljević Slavica
Grujić Predrag

ISTORIJSKO GOSTOVANJE KUD-a „KOPRIVNA“ iz KoprivneČlanovi KUD-"KOPRIVNA" su prvi put u svojoj istoriji gostovali u Inostranstvu.
Zajednički odlazak na putovanje bilo je vrlo ugodno iznenađenje za sve članove.Nije bilo straha od nevremena koje je vladalo cijelom Evropom već vrlo lijepa gesta naše opštine Modriča i mogućnost da sezonu započnu gostovanjem u Švicarskoj a naj važnije zajedničkim druženjem.
Impresioniran sam kako su se naše porodice, ne samo iz Koprivne, u svim mjestima otimale da dočekaju mlade iz Koprivne. Oni su uzvratili predivnim programom, ali i skromnošću i jednostavnošću, kaže Đorđić Rade. Priliku da se obrati zemljacima u Švicarskoj iskoristio je predsjednik KUD-a Čakarević Milovan Mika zahvaljujući se na domaćinskom dočeku.

“Bilo je veselo i lijepo, svoj doprinos dalo je kulturno umjetničko društvo „KOPRIVNA“.
Program je bio odličan i najvažnije je da su na kraju zadovoljni svi: i publika i organizatori” naši sugrađani bili su pravi domaćin, izjavio je Čakarević Milovan, predsjednik Kulturno umjetničkog Društva KOPRIVNA.
Drago nam je što nam se u igranju kola pridružila i publika kazao je Petar Marković podpredsjednik KUD-a ˝KOPRIVNA˝ i dodao da je trodnevni boravak u Švicarskoj bio poseban doživljaj za djecu.
Kulturno umjetničko društvo “KOPRIVNA” se najiskrenije zahvaljuje svim našim Koprivljanima u Švicarskoj na gostoprimstvu i za sve što su učinili za nas tokom našeg kratkog gostovanja, za pamćenje, u toj prelijepoj državi.

Sala u „Flawilu“ bila je premala da primi sve zainetresovane koji su uživali u spektakularnom nastupu mladića i djevojaka iz Koprivne i koreografijama Milana Maslića. Redale su se igre i pjesme. Pauzu između dva bloka programa na bini bila je ispunjena muzikom uživo braća Pavlović a priliku da i sami zaigraju iskoristili su i posjetioci.
Sam nasup je toplo primljen kod posjetilaca, šarenilo igara i nošnji su podsjetili da je folklor jedan važan dio naše tradicije, kulture i identiteta. Na žalost, u današnje vrijeme se ima utisak da se folklornim sekcijama ipak ne daje značaj i podrška koju bi trebali da imaju kao čuvari i nosioci ovog kulturnog blaga, a da je za njihovu egzistenciju najviše zaslužan angažman pojedinačnih entuzijasta.
Svi učesnici nose prelijepe impresije sa gostovanja. Kulturno-umjetničko društvo “KOPRIVNA” iz Koprivne je nastalo u želji da se Koprivnska omladina okupi i samim tim ukloni sa ulice, te da kroz svoj rad u folklornom drustvu, nastavi gajiti i čuvati nepresušni izvor kulturne i duhovne tradicije ovoga podneblja.
Nije stvar samo u njegovanju ili upoznavanju sa starim običajima već i sklapanju novih prijateljstava, osjećajem pripadnosti nekome i nečemu, učenjem uloga i stjecanjem odgovornosti. S obzirom na amaterski pristup članova K.U.D.-a „KOPRIVNA“ ovom Društvu je potrebna podrška u radu, tehničkoj opremi i kod nastupa. Ovim pute želimo da iskažemo potrebu za sponzorstvo od strane privrednih subjekata kako na nivou opštine Modriča tako i od strane naših građana u inostranstvu da svojim dobrotvornim prilozima pomognu rad i napredak ovoga Društva.

Svi oni koji daju doprinos Društvu mogu imati svoju promociju kroz nastupe Društva gdje će svi sudionici nastupa imati priliku, ukoliko žele, da na svim mjestima gdje se Društvo pojavi nađu svoje mjesto i budu istaknuti. Unaprijed Vam se zahvaljujemo za Vašu donaciju i pozivamo Vas da nas posjetite prilikom dolaska u naš zajednički zavicaj.
U protekloj godini nastupali su na svim važnijim manifestacijama u našoj Opštini i realizirali nekoliko gostovanja. Volje i entuzijazma im ne nedostaje i uz malu pomoć i podršku uspjeh je zagarantiran. Pred nama je velika obaveza priprema za novu sezonu u kojoj se nadam da ćemo nanizati nove uspjehe, razveseliti mnoge svojim aktivnostima,upoznati nove ljude i nova mjesta i ono što je najvažnije,družiti se međusobno obzirom da nas je igra povezala u jednu veliku porodicu.
Velika mi je želja da se broj članova našeg KUD-a i dalje povećava. Povezuje nas velika ljubav prema igri i želja da dajući sebe kroz nju nešto lijepo učinimo za druge.
Svako od nas može biti sretan tek kad usreći druge, a nema većeg zadovoljstva od smješka na licu zadovoljnih ljudi koje smo uspjeli razveseliti svojom igrom. Velikom vrijednošću smatram zavidan broj mladih izuzetno talentiranih članova koji daju posebnu čar našoj velikoj folklornoj porodici. Smatram da je to velika zasluga našeg koreografa Maslića koji je zanimljivim repertoarom i svojom licnošću privukla mlade.
U razgovoru s nekima od njih saznala sam da im je on idol i izvrstan primjer uspješne mlade osobe.I ja dijelim njihovo mišljenje i s nestrpljenjem očekujem novu sezonu punu izazova, gostovanja,veselog druženja i igre. Obožavamo igranje! Ono nas usrećuje,ispunjava,opušta i duhovno obogaćuje.Velikom vrijednošću smatram to što tu ljubav dijelim sa našoim folklornim drustvom.Ako uspijemo samo dio toga prenijeti na našu publiku ostvarili smo svoj cilj i dali im ono što je izuzetno dragocjeno – duševnu radost.
Svaka proba poseban je doživljaj jer ništa ne može nadmašiti osjećaj ponosa i zadovoljstva kad uvježbane igre ore u našem Domu Kulture.Osim toga s nestrpljenjem čekam dane probe jer ću se družiti s dragim ljudima čije me društvo opušta i koji su uvijek spremni za šalu rekla nam je član KUD-a Savanović Anamarija.

““““Sredstva prikupljena na druženju u Flavilu 11.2.2012.

Damjanović Mićo…100.Sfr
Puranović Sreto……50.Sfr
Gostić Milenko……..50.Sfr
Mirković Stevo …….20.Sfr
Marković Đokica….200.Sfr
Vasilić Simeun………50.Sfr
Popović Marko……..50.Sfr
Ilić Miroslav ………….20.Sfr
Mišić Nenad…………..20.Sfr
Duronjić Petar……….50.Sfr
Mlinarević Branko….20.Sfr
Cvijanović ? ……..20.Sfr
Jevtić Nedo…………….20.Sfr
Gostić Novica………….20.Sfr
Vidović Predrag………20.Sfr
Antić Drasko……………20.Sfr
Đerić Duško……………20.Sfr
Gostić Goran…………..50.Sfr
Samardžić Nada………30.Sfr
Jevtić Savo………………30.Sfr
Cvijanović Nedo………20.Sfr
Vukašinović Milomir.20.Sfr
Nikolić Ratko…………..50.Sfr
Gostić Dragan………….20.Sfr
Vasić Duško……………..30.Sfr
Vasiljević Jugoslav……50.Sfr
Damjanović Slavko…..50.Sfr
Damjanović Slaviša….50.Sfr
Vasić Zoran………………50.Sfr
Milićević Ljubo…………50.Sfr
Kostadinović Goran….50.Sfr
Pejčić Aleksa…………….50.Sfr
Marković Željko………..40.Sfr
Marković Predo ………..50.Sfr
Banović Dušan…………..50.Sfr
Radovanović Novica….200.Sfr
Popović Obrad……………40.Sfr
Nikić Novak………………..50.Sfr
Krstić Sveto………………..50.Sfr
Đorđić Rado……………..50.Sfr
Antić Novica……………….50.Sfr
Antić Stevan ………………50.Sfr
Vasić Novica poklanja 1000.Sfr za troškove dolazak KUD-a


Ukupno prikupljeno i predato Čakarević Milovanu pri povrtku 1980fr..pošto me dosta ljudi pitalo zašto se uopšte prikuplja za KUD kad je to već uplaćeno.Želio bi ovim putem da informišem sve naše Koprivljane da je Opština uplatila 2500km a 2000fr je gos.Vasić Novica posudio za dolazak KUD-a.prevoz je po informacijama Čakarevića bio 2500km +1000fr drugu 1000fr je Čakarević vratio Vasiću.
Po dogovoru sa Vasićem trebalo je da mu vratimo uloženih 1000fr pošto je tek kad se KUD vraćao nazad meni je rečeno da Gos. Vasić Novica poklanja KUD-u tih 1000fr tako je kud dobio svih 1980fr. za pravilno ulaganje u zavičaju.
Kako će ih oni uložit u šta ja neznam to je njihova stvar a moje je da se zahvalim u moje ime svima koji su pomogli da se ovo realizuje, mislim da je sve bilo sa naše strane u najboljem redu.

PS.

ako neko želi da još pomogne KUD-u neka se obrati njima dole kad idie na Ferje ili pošalju po nekom jer ja više ne prikupljam sredstva za KUD. Prijateljski pozdrav za sve

ĐORĐIC RADO““““Dobijenim novcem trebalo bi da se finansira kupovina novih nošnji ,uređivanja prostorija koje koristimo za treninge kao i troškove gostovanja . Ovim putem želimo u naše ime u ime omladine Koprivna, da se zahvalim ljudima koji su podržali i učestvovali u ovoj akciji i imali povjerenja u ljude koji su se za nas zalagali oko dolaska i prikupljanja novaca,takođe oni koji su iz bilo kojeg razloga bili skeptični prema ovoj akciji,evo dokaza da je bilo sve regularno i da za drugi put mogu biti sigurni kada bude riječ o nama,ova sredstva će biti upotriebljena kao sto je gore naglašeno. Naš zadatak u KUD,u je da gajimo našu tradiciju i pokušavamo da otrgnemo od zaborava kroz igru i pjesmu. da sklonemo dobar dio omladine od današnjih poroka i ulice.Sa ovakvim akcijama naš rad i opstanak nikad nebi trebao biti doveden u pitanje.

HVALA LJUDIMA KOJI SU NA BILO KAKAV NAČIN PODRŽALI NAŠE DRUŠTVO,PA MAKAR I TOPLIM RIJEČMA- NAŠ I VAŠ KUD“KOPRIVNA“.

Februar.2012

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1439725
DanasDanas382
JučeJuče410
Ova SedmicaOva Sedmica382
Ovaj MjesecOvaj Mjesec13254
UkupnoUkupno1439725