Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 46 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

RIBOLOVCIРиболов се обавља на ријеци Босни, а лови се шаран, сом, мрена, клем и смуђ. Рибарењем по мањим рјечицама и потоцима баве дјеца ловећи ситнију рибу. Раније је риболов у Копривни имао економску вредност, док је последњих година то углавном спортска дисциплина.
Има и криволова, експлозивом и хемијским средствима што је строго забрањено.
У првој половини 20. вијека, у Копривни је био мањи број рибара, али они који су се бавили риболовом посједовали су велико искуство и знање. Били су то познати рибари као што су Симикић Мирко, Гвозденовић Здравко, Видовић Вид - Видић, Пантић Тривко, Остоја Зјалић и Костић Лазо. Највећу рибу/сома, уловио је Симикић Мирко 1930. године. У то вријеме риболов се одвијао без строжих законских прописа.

Седамдесетих година у Модричи се формира спортско рибарско друштво Мајна које доноси свој Статут и програм рада у складу са законом, чега су се обавезни придржавали и сви рибари по селима. Да је интерес за риболовом у Копривни велики, потврђује и велики број рибара који су се бавили, или се још баве риболовом као што су:
Срето Васиљевић, Илија Тривић, Никола Јовић, Стево Тривић, Петар Деспотовић, Драго Цвијановић, Симо Јевтић, Бранко Мишић, Марко Савић, Боро Недић, Боро Васиљевић, Перо Лазић, Саво Видовић, Димитрија Стевановић, Славко В. Видовић, Вито Видовић, Бранко Петровић, Звјездан Тодоровић, Мирослав Тодоровић, Слободан Деспотовић, Боро Мићић, Милоје Деспотовић, Милован Васиљевић, Тривко Радишић, Ђорђо Васиљевић и Димшо Васиљевић и Милош Деспотовић.

Рекорд највеће уловљене рибе из 1930. младе генерације рибара у Копривни још нису обориле. Можда је томе разлог што се у новије вријеме у ријеку често пуштају фабричке отпадне воде, које масовно трују и умањују рибарски фонд. У скорије вријеме највећег сома око 1975. године уловио је Милош Деспотовић, и био је тежак само 39 кг.
Овако импозантан број рибара у Копривни, створио је услове и потребу, да се 1995. године оснује риболовска секција у Копривни. За првог предсједника изабран је Стевановић Димитрија. Секција ради у саставу спортског рибарског друштва, сада под називом Оптима Модрича, и придржава се Статута и прописа тога друштва. Оснивањем ове рибарске секције рибари у Копривни добивају једно руководеће тело, које ће окупљати рибаре и у склопу својих задатака бринути се о свим детаљима риболова.
На изборном састанку секције 1997 године, за предсједника се бира Видовић В. Славко. У складу са законом предвиђен је почетак и завршетак сезоне риболова, као и вријеме када је забрањен риболов.
Рибари Копривне опремљени су савременом рибарском опремом. Рибари се из хобија и задовољства за своје личне потребе, без намјере остваривања профита. Да ли ће улов рибе бити богат, зависи од атмосферских и других фактора. Често се рибари врате кући празне торбе, на основу чега је испјевана и ова шаљива пјесма: У рибара мокре гаће, за вечеру не зна шта ће
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg

Ribolovno Društvo KOPRIVNA

Predsjednik: Vidović Slavko
p.Predsjednik: Mićić Boro
Sekretar: Trivić StevoKoprivski Ribolovci-Pecaroši

Blagojević Rade
Vasiljević Đorđo
Vasiljević Dimšo
Vidović Slavko
Vidović Duško
Vukmirović Trifko
Gvozdenovic Vojo
Grujić Staniša
Despotović Slobodan
Despotović Sveto
Despotović Petar
Durić Branislav
Milicević Pero
Mićić Boro
Petković Sreto
Petrović Branko
Todorović Miroslav
Trivić Stevo
Ribari Koprivne Petrović Brano i Mićić Boro ulov 30 kg

Koprivnski Ribolovci ulov 12 Kg-Petrović Brano-LepirJoomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437696
DanasDanas13
JučeJuče502
Ova SedmicaOva Sedmica1286
Ovaj MjesecOvaj Mjesec11225
UkupnoUkupno1437696