Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 34 Gäste online

O Web-StraniciCijenjeni Posjetioci www.Koprivna.com!Dobro nam došli!

Nadamo se da će informacije koje ovdje dobijete biti razlog više da se odlučite i budeta sa nama na Koprivnskoj web stranici .
Ove stranice su kreirali amateri, entuzijasti zaljubljeni u Zavičaj, koji želele dokumentirati sadašnjost,prošlost , budućnost i ljudski utjecaj oko mjesta Koprivne.
Trudimo se da podatci budu što tačniji i sadržaj stranica što zanimljiviji. Nadam se da ćete naći nešto zanimljivo,interesantno ili neke slike koje dugo niste vidjeli. Na greške koje se pojave na Sajtu nadam se da ćete imati razumijevanja jer sve ovo radimo iz hobija a u želji da nešto napravimo za našu Koprivnu.
Svima kojima budemo išli na živce, ne moraju posjećati naš Sajt, jer to je to što mi znamo, a cijenimo druge koji imaju i znaju bolje...
Uživajte u fotografijama i poštujte prirodu!
Berite samo ono što ste sami posadili i "lovite" samo fotoaparatom!
Stranica bi trebala biti lijepa, privlačna, nova, čitljiva, i po "mogućnosti" u vrhu po kvaliteti, čitanosti i posjećenosti.
Kako to postići?
Vrlo teško.
Biti svoj, jednostavan a drugačiji od drugih je naš cilj:istiniti,realni i privlačni za mlađe i starije.Biti orginalan, mišljenja smo biti to što jesmo i stajati iza toga.
Pokušavamo biti ogrinalni ali na svoj način a definišemo to ovako:” to smo što smo “ i ponosimo se našom KOPRIVNOM.

Ako imate dobru ideju,dobar savjet,priloge,slike ili neku kritiku pišite i javite nam se,vaša WWW.koprivna.com.

U slučaju da bilo šta ne prihvatate ,da Vam se ne sviđa molimo vas napustite stranicu, u slučaju da vam je nešto nejasno i nerazumljivo obratite se administratoru! Hvala!

naša adresa:


Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.


21.08.2009


°°

****************Slavimo 7. godišnjicu internet web stranice“Koprivna“

Današnji dan možda djeluje kao svi ostali, ali on to ipak nije. Prije sedam godina pridružili smo vam se u virtualnom svijetu web stranica. Korak po korak,slika po slika, članak po članak, trudili smo se svakodnevno vas informirati o aktualnostima u Zavičaju,da trud nije bio uzaludan, govori broj dnevnih posjeta.
Godinu stariji, godinu pametniji, godinu mudriji!
Čini nam se da smo pomalo svi zajedno sve ovo navedeno u proteklih sedam godina.
Biti odgovoran, aktivan nikada i nigdje nije bilo lako. U dijaspori je to posebno odgovorna, zahtjevna i složena zadaća za svakog ko se bavi ovim hobijem.
Svakako, voditi Koprivnsku stranicu je i čast za svakoga onoga ko imalo cijeni,poštuje i voli rodni kraj. Nije bilo lako svih ovih 7 godina ustrajati i istrajati s malo pohvala i puno više kuđenja ali mi idemo dalje! Ovih 7 godina i ova naša godišnjica-rođendan je svih nas koji smo istrajali i ustrajali, a i danas su zajedno sa nama i bore se za opšte dobro i napredak naše Koprivne.
Stranica je nastala iz želje da našim mještanima, ali i svima ostalima pružimo korisne informacije o Koprivni, organizacijama koje djeluju, važnim događajima, kulturnim manifestacijama i ostalim novostima vezanima za Koprivnu.
Prva vijest na stranici www. Koprivna.com objavljena je upravo na današnji dan, 19. Avgusta. 2009. godine. Bio je to članak o početku rada KUD-a Koprivna, koju su baš tad započeli s radom. Dugogodišnje iskustvo nam govore da je bavljenje folklorom pravi izbor za omladinu. To iziskuje mnogo ljubavi i rada, ali pruža nezaboravne trenutke i zato folklor preporučujemo svima.
Mi se trudimo da ljudima koji uspešno stvaraju i čuvaju kulturu i tradiciju odamo čast i poštovanje, bilo da su u pitanju društva ili pojedinci. Svi oni rade iz velikog entuzijazma, a ne da bi stvarali materijalnu korist i zbog toga im treba odati priznanje.
Ova Web stranica je posvećen svim bivšim i sadašnjim Koprivljanima, onima koji nisu uprljali svoj obraz i koji svakome mogu pogledati u oči. Prilozi i slike objavljujemo bez nekog posebnog reda, pravila, s namjerom da uspostave pokidane ili ostvare nove veza i prijateljstva. Svi oni dobronamjerni kojima je Koprivna u srcu su dobro došli.
Web stranicu mogu uređivati svi zainteresirani te pozivamo sve Vas koji svojim tekstovima, fotografijama i drugim a želite doprinijeti kvalitetnijem i zanimljivijem sadržaju, da se registrirate i uključite u rad stranice.
Budite i vi dio istorije- svojim prilozima ostavite trag vezan za Vas i Vaš Zavičaj!
Zahvaljujemo svim posjetiocima kao i svima koji su svojim sadržajem, slikom ili tekstom obogatili Koprivnsku Internet svakodnevicu.
Mi dolazimo i prolazimo, a naša djela ostaju! Sa željom da naša web stranica postane i Vaša, mi Vam predlažemo da prihvatite našu ruku!!!

Od sutra poslijepodne – u osmoj smo godini….21. Avgust. 2015 - 6 godina života ovog sajta !!!

Da je dijete, tek bi bilo za škole, ali pošto je web sajt, može se mirno reći da dostigao punoljetstvo.
Web stranica Koprivna.com slavi svoju šestu godišnjicu postojanja.
DVADESETPRVOG AVGUSTA 2009. KOPRIVNSKA WEB STRANICA SE POJAVLJUJE NA INTERNETU !!!
Poznato je da u ovom poslu prve tri godine su najgore,borimo se za svoje mjesto ispod sunca pa kad se konačno izborimo za njega, utabamo svoj put i mislimo da će sve dalje ići kao po loju, čeka nas kamena staza.
Jer, ovo je ipak realnost. A hodati treba znati i po kamenim, neravnim putevima za koje ni ne znaš kuda vode, ali si hrabar, spreman za nove izazove ma kakvi oni bili i ne odustaješ.
Mnogo truda, mnogo sjedenja ispred kompjutera, sati i sati pregledajući materijale, a najviše ljubavi je uloženo kako bi se napravio jedan informativni servis koji bi pratio i izvještavao o dešavanjima iz rodnog Zavičaja- Koprivne i Dijaspore.
Sad je stvorena manje više funkcionalan web stranica, a mnogi su je zavoljeli i svakodnevno navrate na par minuta.
Pratili smo sve značajnije manifestacije Koprivljana (Susreti u Švicarskoj), donosili priče običnih ljudi, prenosili vam slikom crkvene događaje i pisanja o našim sportistima bilo iz Koprivne ili Diaspore itd.
Pošteno da kažemo, očekivali sam da ćemo uspjeti skupiti stotinjak ili dvjestotinjak slika,par priča i još ponešto o Koprivni. Ni u najboljim snovima nisamo mogli imati predstavu da će izrasti ovoliko.
Uradili smo veliki posao, ogromna količina materijala o prošlosti Koprivne je objavljena i ostaje zapisan za mlade naraštaje i sve one koji žele saznati više o Koprivni.
Radomir Todorović autor knjige "KOPRIVNA TRAGOM PROŠLOŠTI", u neku ruku, zapisivač i čovjek koji nije dozvolio da Koprivljani zaborave svoju prošlost ma kakva ona da jest,a trag ipak ostaje za sva vremena i Koprivna u njemu!
Ovaj sajt je zbir sjećanja na doba kada se, kako piše Radomir Todorović u ovoj Koprivni lijepo živjelo,živi i živjetće .
O svemu onome što smo postigli u ovom relativno kratkom vremenskom periodu nećemo puno pisati. O tome neka sude naši posjetioci.
Ideja vodilja je da za dušu Koprivljana, za dušu oni koji nisu više sa nama i za naše zajedničko zadovoljstvo zabilježim kako se nekad lijepo družilo,ljudovalo u Koprivni,van Koprivne i da se druženje nastavi još intenzivnije.
Činjenica je da se današnja Koprivna nalazi na istom mjestu i isto se zove kao i ona predratna, ali život se uveliko promijenio, to je potpuno drugačije,modernije i u suštini lijepo se živi.
Osim par časnih izuzetaka, na ovom sajtu nećete naći ni slike ni priče mnogih Koprivljana koji treba da nebudu zaboravljeni , kao i događaji iz Koprivne. Ali ti časni izuzetci šalju nam najfriškije slike! One su ovde da se možemo prepoznati kada se sretnemo na nekoj igranci ,zboru,zabavi,izletu...itd.
Da budemo iskreni, posjećenost je velika, što nam samo daje dodatni motiv i zadovoljstvo, a sve se to odražava na nas tako da budemo još angažiraniji ,pružajući vam što više interesantnog. Znamo, može to puno bolje, ali razumjet ćete vi nas.
Nove stvari dolaze sve rjeđe, što je i za očekivati, ladice su se ispraznile, koliko god da se taktiziralo, šest godina je šest godina.
Duga je lista ljudi kojima bi se želio zahvaliti od srca za suradnju u radu portala, ali ne bi želio nekoga da izostavim. Beskrajno se zahvaljujem Koprivnskom svešteniku proti Jadranku Stojanović na velikoj podršci portalu , i Vama dragi posjetioci, bez kojih ovo ništa ne bi funkcionisalo.
Nadam se da ste zadovoljni radom portala do sada, a mi Vam obaćavamo da će to u budućnosti biti još bolje.
Ekipa web portala Koprivna.com zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način pomogli i pomažu realizaciju ovog zavičajnog portala.

Živjeli!

Avgust.2015

PET GODINE SA VAMA !

****************Dragi Koprivljani i prijatelji Koprivne, poštovani korisnici Interneta, svi Vi koji ste na bilo koji način vezani za Koprivnu ili jednostavno želite saznati nešto više o našem zavičaju, dobro došli na zavičajnu stranicu Koprivne.
Ako vam već na samom početku napišemo broj 620 000, on vam vjerojatno neće ništa značiti. Ako vam kažemo da se iza tog broja krije ukupna posjećenost našeg portala, onda će vam biti jasnije kako se u pet godina puno toga dogodilo.
“Dvadesetprvog avgusta navršava se pet godina od puštanja u rad web-portala Koprivna na adresi www.koprivna.com.
Od 2009. godine do danas, portal smo više puta dorađivali i mijenjali prema aktuelnim strandardima u web-dizajnu. Sadržaj portala se svakodnevno dopunjuje kako tekstovima iz Koprivne i Diaspore, tako i biranim tekstovima drugih izvora i drugih Internet-portala, ipak većina objavljenog sadržaja su originalni tekstovi pisani isključivo za Koprivnu.
Sadržaj portala prenose mnoge druge Internet-stranice (često i nepotpisan) te je ukupan broj pročitanih članaka daleko veći od same posjećenosti direktno portala.
Ono što našu stranicu čini posebno atraktivnom jesu orginalni autorski tekstovi i vijesti iz prošlosti sela kao i novosti iz zavičaja, te kvalitetni vjerski izvjestaji i sadržaji koji osiguravaju dugogodišnje postojanje Web portala. Također, imamo veoma značajan broj čitalaca koji su prepoznali zanimljive teme na web portalu Koprivne.
S vama smo točno 1825 dan, zajedno dijelimo svakodnevicu sedam dana u nedjelji, trudeći se pravovremeno i objektivno Vas izvijestiti o svim događajima vezanim za Koprivnu i sve ono što bi vas moglo zanimati.
Rođendan je zgodna prilika da se malo pohvalimo konkretnim podacima i nekim uspjesima. Sve što smo dosad napravili, kao i novi projekti koji nas čekaju obogatili su nas neprocjenjivim znanjem koje je dio svakog od nas.Napraviti objektivan osvrt na sopstveni rad je izuzetno težak zadatak. Poslužit ćemo se brojkama i činjenicama kako bi u kratkim crtama ilustrovali sve ono što smo postigli u proteklih 5 godina.
Slogani, stihovi, galerije fotografija, sve u cilju da na jedan određen način vratimo identitet urbanog življenja u seoskoj sredini i da patriotizam podignemo za stepenicu više.
Stoga smo za sve nas napravili Web stranicu koprivna.com, da ona bude mjesto gde ste uvijek dobro došli , hteli smo da budemo mjesto gde ćete svoje vrijeme provesti na pravi i interesantan način, zabavljajući se, upoznajući druge ljude, razmenjujući mišljenja, saznajući nešto novo,uvijek se teško odvajajući i rado vraćajući.
Posao na web stranici nikad nije gotov, nadopunjavanje novih sadržaja tek slijedi i nadamo se da ćemo uz pomoć Crkve - Koprivnskog sveštenika prote Stojanovića, Koprivnskih društava( KUD-a Trebava,FK Partizan,Boračke organizacije idr. ) kao i zalaganjem pojedinaca ovu stranicu učiniti korisnom našim mještanima kao i slučajnim posjetiocima željnim informacija o našem lijepom zavičaju.Veliki broj članova i informacija o zavičaju u proteklih pet godina svjedoči o našoj spremnosti da zadovoljimo Vaše želje i zahtjeve, te Vas i dalje informišemo o dešavanjima u Koprivni i okolini.Trudićemo se da ostanemo u koraku sa vremenom i pratimo sve nove trendove. Internet se brzo mijenja, brzo se razvija i svakodnevno je više njegovih korisnika , tako da će i naša stranica ići u tom smijeru.
S veseljem očekujemo nove izazove i uspjehe u nadolazećim godinama, te se nadamo da će Vaš prvi izbor i dalje ostati – Zavičajna web stranica koprivna.com!
Ipak, najzaslužniji za to što je Koprivna.com ostala i opstala u izazovnom i nepredvidivom WEB prostoru ste upravo Vi, dragi naši posjetioci, koji nas uporno i svakodnevno posjećujete u nadi da smo dodali nove sadržaje na našu WEB stranicu. Zbog toga Vam upućujemo jedno veliko H V A L A!!!
Istina, ponekad nemamo novosti i po nekoliko dana, ali Vas to ne obeshrabruje. Da je to stvarno tako govore i brojke prikupljene iz Google Analize koje kažu da su svakodnevne posjete izmedu 400-500 dnevno.
I za kraj, još jednom HVALA svima Vama, dragi naši posjetioci, bez kojih ovaj portal ne bi bio to što danas jeste.

"Posjećeni smo samo zato jer uvijek poslušam Vaše savjete!”
****************

ČETIRI GODINE !Dobro ste pročitali danas slavimo četiri godine postojanja, odnosno četiri godine dana kako je prvi članak o Koprivni objavljena na internetu,našem web portalu.
Dragi Koprivljani i prijatelji Koprivne, svi Vi koji ste na bilo koji način vezani za Koprivnu ili jednostavno želite saznati nešto više o našem zavičaju, dobro došli na prve web stranice o selu Koprivni.
Za četiri godine postojanja sajta, sajt ima više od 415000 posjeta. Uz niz osnovnih podataka o selu, njegovoj istoriji, ljudima, želja nam je da pokrenemo ljude iz zavičaja i van njega na druženje na stranama web sajta www.Koprivna.com.
Ovaj sajt je otvoren i za Vas.Želimo uspostaviti saradnju kako bi nam bilo lakše u rešavanju problema koji muče Koprivljane. Veselimo se svakom Vašem pitanju, kritici, predlogu, a posebno pohvalama, i nadamo se da ćete i dalje redovno posjećivati ove stranice. ...
Prije 4 godina pridružili smo se u svijetu web stranica. Korak po korak, trudili smo se stvoriti privlačnu web stranicu koja predstavlja kreativnost i neku kvalitetu. Velika posjećenot je za nas uspjeh ostvaren u proteklih četiri godina svjedoči o našoj spremnosti da zadovoljimo Vaše želje i zahtjeve, te i dalje predstavljamo zavičaj kako to svi mi želimo jer imamo i šta predstavljati javnosti.
Danas, ponosno ističeomo da smo postavili temelje koji će nas voditi putem uspjeha i dalje. Sve što smo dosad napravili, kao i novi projekti koji nas čekaju obogatili su nas neprocjenjivim znanjem koje je dio svakog od nas. Svojim radom i trudom postigli smo da je naša web stranica 2012. godine imala dnevni prosjek posjećenosti 380 posjeta, što za jedno mjesto kao što je Koprivna premašilo naše očekivanje.
Naravno, mi se i dalje trudimo biti što bolji te zadržati imidž koji smo tako marljivo kreirali proteklih godina. Upravo iz tog razloga s ponosom Vam možemo obećati da materijala imamo još i vaše sudjelovanje učinit će ovu stranicu još boljom i ljepšom .
Sadržaj portala se često dopunjuje kako tekstovima iz Koprivne, tako i biranim tekstovima drugih izvora ili drugih Internet-portala, ipak većina objavljenog sadržaja su originalni tekstovi pisani isključivo za Koprivnu. Sadržaj portala prenose mnoge druge Internet-stranice (često i nepotpisan) te je ukupan broj pročitanih članaka daleko veći od same posjećenosti portala. Ono što našu stranicu čini posebno atraktivnom jesu orginalni autorski tekstovi i vijesti crkvene Opštine Koprivna, te kvalitet sadržaja kojeg osigurava dugogodišnji rad web stranice.
U cilju što veće popularizacije Koprivne i boljeg međusobnog upoznavanja, krenuli smo sa prikupljanjem radova na temu Zavičaj,posebnih školskih slika, priloga Vaših uspjeha koji ne treba da budu zaboravljeni… itd.
Također, imamo veoma značajan broj čitalaca koji su prepoznali zanimljive teme na web stranici. Ovim putem zahvaljujemo se svima na posjeti stranice,a posebno ljudima koji nesebično pomažu svojim prilozima različitog sadržaja.
Posebne zahvale dugujemo mnogim članovima i suradnicima, koji su omogućili web stranici da postigne uspjeh u kratkom vremenu.
Napraviti objektivan osvrt na sopstveni rad je izuzetno težak zadatak. . Poslužit ćemo se brojkama i činjenicama kako bi u kratkim crtama ilustrovali sve ono što smo postigli u proteklom periodu.
Sa radom smo krenuli kreativno i dinamično a prvi cilj je bio da pojam Zavičaj probudimo iz zaborava. Priloge, izvještaje, slike, galerije fotografija, sve u cilju da na jedan određen način vratimo identitet življenja u seoskoj sredini i da Koprivnau upoznaju oni koji i ne znaju da postoji, da odskočimo za stepenicu više od običnog sela.
U protekloj godini posebno smo ponosni na humanitarnu akciju u kojima smo direktno ili indirektno učestvovali ili na drugi način pružili doprinos u realizaciji istih. Samo da Vas podsjetimo na akciju u kojoj smo zajedno sa skupinom Koprivljana prikupili novac i podigli nadgrobni spomenik Simi Banović i popravili postojeći spomenik njegove pok. kćerke za svega 2 mjeseca.
Obzirom da najslađe stvari dolaze na kraju, zahvaljujemo se i vama, koji ste nam od početka našeg rada ukazivali veliku podršku i povjerenje, te slali mailove podrške, sugestije, fotografije itd.
Šaljite nam svoje radove na temu Zavičaj,svoje crteže, svoje pjesme o Koprivni, kratke priče, svoje fotografije koje želite da preko našeg sajta podijelite sa ostalim ljubiteljima Koprivne ,neka svoja iskustva ili ideje vezano za Koprivnu.
Postanite i zvanično dijo našeg tima ljubitelja Zavičaja-Koprivne i šaljite Vaše radove i fotografija koje se s puno nestrpljenja očekuju na ovoj stranici.

S veseljem očekujemo nove izazove u nadolazećim godinama, te se nadamo da će Vaš prvi izbor i dalje ostati – Zavičajna stranica Koprivna.com!

"Uspješani smo samo zato jer uvijek poslušamo dobar savjet ! "
Avgust.2013

****************Dragi prijatelji!

Evo već 3 godinu dana živi stranica Koprivna.com.
Kao zavičajni web portal medij na internetu, nije nam bilo lako da pronađemo svoje mjesto na sceni kojom su suvereno vladali portali koji postoje već godinama unazad. Našli smo se tako u areni gdje je neprikosnoveno jaka internet konkurencija.
U protekle 3 godini našeg postojanja i rada uspjeli smo da se nametnemo i prigrabimo pažnju značajnog dijela posjetilaca u Zavičaju i Dijaspori. Uspješan start portala prevazišao je naša početna očekivanja i planove za prvu godinu u kojoj smo planirali samo opstati i pokrenuti Koprivnu. O pozitivnom prijemu kod posjetilaca svejdoči i broj naših registrovanih prijatelja preko 620,i jedana zavidana broj svakodnevnih posjetilaca našeg portala.
Na našem web portalu nalaze se i informacije vezane za rad crkvene zajednice u Koprivni, uglavnom za njene aktivnosti. Pored toga, na portalu se nalaze oko 250 tekstova, najviše zavičajnih tema koje su autorskog karaktera, zanimljivosti i rad naših Koprivljana iz Dijaspore ,informativne teme te Galerija slika sa preko 13 000 fotografija.
Stranica koja prati događanja u našem zavičaju, stoga je naša želja da se još više mještana našeg sela angažuju oko vijesti iz Koprivne kao i Opštine Modriča. Riječju i fotografijama, pitanjima za anketu, kontaktima, sugestijama i kritikama možda pogurate neke inicijative, ukažete na probleme koji se ne rješavaju ili možda samo zabilježite neka događanja.
Uključite se i pokrenite stvari uz našu pomoć!

Pored velikih problemima koje smo imali u posljednjih dva mjeseca, ponovo smo tu možda sa malim izmjenama . Zato je ovo prilika da pozovemo mještane sela Koprivne da se sa svojim temama i problemima jave i uključe na našu stranicu. Mi težimo tome da obuhvatimo teme i probleme i drugih mjesta iz okoline Koprivne. Želja nam je da zajednički pokušamo utjecati na vlastitu budućnost aktivnostima i provođenjem ideja u krugu svog zavičaja i tradicije.
Web stranica WWW.Koprivna .com povezala je neke ljude koji su odavno otišli iz sela i njima je vjerojatno ova stranica emotivna veza sa mjestom koje im je ostalo u srcu. Drugi su u njoj pronašli izvor zanimljivih informacija o trenutnim događanjima i temama. Bez obzira na vaš motiv, pozivam Vas da nam pomognete i ono što mi ne vidimo zabilježite i napišite riječ-dvije. Osnovnoškolci koji imaju afiniteta za novinarstvo mogu slobodno poslati svoje radove pa ćemo napraviti i takvu rubriku. U svakom slučaju ostalo je još mnogo tema za obraditi i zato očekujemo veću suradnju i vaše aktivno uključivanje u uređivanje naše zajedničke zavičajne web-stranice.
Ovom prilikom od sveg srca zahvalio bi se našem svešteniku Protujereju Jadranku Stojanoviću koji vrijedno šalje mnoge materijale iz naše Koprivne ,idejno oblikuje dosta detalja koje vidite na našoj stranici. Aktualne stanje FK.Partizana uređuje Dragan Jović, koji za sve nas priprema najnovije vijesti i fotografije što će svakako sadržajno obogaćuje stranicu. Đordić Radetu,Krstić Svetislavu ,Gostić Milenku i Đurić Milisavu zahvaljujem se posebno za prelijepe slike i dopise o životu i radu naših Koprivljana u Švicarskoj.
Predsjedniku MZ Koprivna Jovici Markoviću koji nas informiše o stanju u MZ i Bošku Marković za fotografije sa svih događaja i radu KUD-a Trebava iz Koprivne.

Priča o jednom selu ne počinje i ne završava samo na njegovom legendarnom imenu. Tekstove koje pratite iz istorije, etnografije i demografije mjesta uzimamo iz knjige „Koprivna Tragom proslosti“ a s ponosom tvrdimo da malo koje selo u Opštini ima tako detaljno zabilježenu historiografiju, što nas čini posebnima i tim se s razlogom ponosimo.


21.Avgust.2012
****************Slavimo 2 godine postojanja
Poštovani posjetioci,
„Dobro došli na stranice našeg sajta“

Sajt je posvećen Koprivni, kakvu pamte Koprivljani koji u njoj žive, kao i Koprivljani rasijani po cijelom svijetu .
Stranice u ovom izdanju rezultat su dvogodišnjeg rada posjetilaca istoimenog sajta, koji su svojim prilozima pomogli njenu rekonstrukciju, otimajući od zaborava sve što je Koprivna nekada i sad. Sajt će postojati sve dok bude Koprivljana koji ga budu posjećivali.
Prošle su pune dvije godine uspona i manjih padova, ali i dalje smo tu uprkos pojedinaca ...
U Nedjelju 21. Avgusta web sajt Koprivna.com slavi svoj drugi rođendan. Od svog osnutka administracija sajta je konstantno radila na poboljšanju kvalitete i dizajna web portala.
Aktivno smo pratili skoro sva dešavanja na području Koprivne i šire, a rezultat našeg rada je uspon sajta i apsolutan uspjeh već u prvoj godini rada. Posjeta portalu iz mjeseca u mjesec je rasla, pa tako konačan bilans posjeta od 21. Avgusta 2009. godine do danas na brojaču iznosi: 111000, a ova stranica najposjećenija je bila u mjesecu Februaru 2011 sa rekordnih 4300 posjeta za 30 dana. Naravno sve ovo nije se moglo postići bez Vaše pomoći dragi naši posjetioci koji ste svojim sponzorstvom pomogli razvitak i nadogradnju web portala.
Ideja da se sve ono najbolje i najumnije što Koprivna ima, okupi na jednom mestu, i na taj način pokuša da pomogne svom selu nije nova, postojala je već nekoliko godina. Kako kod nas ništa ne može da se realizuje ni brzo ni lako, pa čak ni dobra zamisao, trebalo je da prođe dosta vremena dok se rešenje nije nametnulo samo po sebi. Jedino čega smo se držali je da je svako ko hoće, ko može i ko zna, dobrodošao.
Opredijelili smo se prije svega za mlade ljude iz Koprivne koji bi svojim entuzijazmom i energijom davali primjer ostalim mještanima a s druge strane za ljude porijeklom iz ovog mesta koji su napravili karijere, postali uspešni u raznim oblastima, ali koji vole svoj zavičaj i često mu se vraćaju. Smatrali smo da je njihovo iskustvo, znanje i uticaj neophodno za realizaciju jedne takve ideje. Za dvije godine dana ovaj internet sajt pogledalo je oko 110000 hiljada građana. Najčitaniji su tekstovi iz rubrika Informacije,Dvorište i Bašta kao i prilozi o KUD-u ,Dijaspori a u zadnjih par mjeseci Školske generacije.

Dalje je sajt, uz pomoć brojnih prijatelja i saradnika, rastao, uvodio nove servise, da bi danas dostigao preko 260 registrovanih korisnika, preko 250 posetilaca dnevno, koji prate nove informacije ili gledaju neku od gotovo 10 000 fotografija i preko 200 članaka prvenstveno o Koprivni ili Koprivljanima.Nisu ovo neke cifre da bi se uspoređivali sa drugim moćnim portalima , vrlo važnu stvar nesmijemo zaboraviti, koliko danas Koprivna broji stanovnika i koliko njih ima u Koprivni Internet priključak.
Danas je upravo raznovrsnost i ta Fotoninova praktična nenametljivost najvažniji činilac ovog servisa građanskog samoinformisanja, koji nije konkretno ni javni, ni korporacijski, ni fondacijski, ali se trudi da bude prisutan i da sarađuje sa svim sektorima, ustanovama i institucijama (zvaničnim i nezvaničnim). Zahvaljujemo svim članovima koji su aktivno sudjelovali u donaciji priloga. Nastavimo dalje jer posla još ima preko glave. Koristimo priliku da još jednom pozovemo zainteresirane za sudjelovanje na bilo koji način"našoj" stranici neka se jave ,svi smo mi Koprivna koja zaslužuje više pomoći i rada od nas,da svako malo napravi Koprivni bi bilo dovoljno ,i nezaboravimo izgled Koprivne je naša lična karta.

Svi oni koji se odluče podržati ovu našu stranicu na bilo koji način, mogu se javiti na naš e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. . Administracija sajta u narednom periodu ima u planu da proširi aktivnosti, o kakvim aktivnostima će se raditi biće te pravovremeno obaviješteni, ali sigurne ćete biti zadovoljni.
Ovim putem želimo izraziti duboku zahvalnost prijateljima ,Koprivljanima na nesebičnoj podršci našem radu web portala...

Ostavite nam komentar kako ste zadovoljni izgledom i sadržajem kao i prijedloge što bi trebalo ispraviti ili dodati.

Ugodan boravak i druženje Vam i dalje želi

Naša i Vaša web stranica


Avgust.2011****************Prva godišnjica stranice www.Koprivna.com


alt

Kada smo prije tačno godinu dana započeli ovaj "projekat" nismo ni pomišljali da će nam to stvoriti neku obavezu, ali obavezu koja nam nije nimalo mrska. U vrijeme kad smo mi počeli nije postojala web stranic sela, ali pokazala se potreba za web prezentacijom Koprivne...
Tačno prije godina dana, tačnije 21. Avgusta 2009.g. spontano je nastala Naša web stranica. Ovaj datum je zapamćen za našu MZ Koprivna, jer od tog datuma, Naša MZ postoji i na internetu. Datum kada je započeo projekat druženja,komunikacije, sklapanja prijateljstva i naravno zbližavanje Koprivljana na jedno mjesto, sa svih strana svijeta, ma gdje god oni bili.

U proteklih godinu dana pokušali smo biti aktualni, težili smo istini i objektivnom, pravovremenom izvještavanju o našoj Koprivni. Trud koji je uložila mala uređivačka ekipa odraz je ljubavi prema našoj Koprivni, puno entuzijazma i volje ulagano je u to da bi korisnici u zemlji i inozemstvu dobili informacije o događanjima u Koprivni.
Pisali smo i izvještavali o svim bitnim događajima sa područja naše MZ i opštine onoliko koliko smo bili u mogućnosti, često u tekstovima isticali svaki pozitivan "susret" različitog vjerujući da će u ljudima izgrađivati međusobno povjerenje. Naravno, postoji još planova i ideja, koje nismo mogli realizovati zbog toga što postoji namjera da ovaj projekat bude što manje komercijalan.
Da bismo nastavili uspješno raditi ovaj posao potrebna nam je i Vaša podrška. Svi oni koji se odluče podržati ovu našu stranicu na bilo koji način, mogu se javiti na naš e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. Stranica i svi sadržaji na njoj nebi postojali da nije bilo pojedinih osoba koje su učestvovale u kreiranju sadržaja na stranici, te im se ovom prilikom i zahvaljujemo od srca.
Kao što smo do sada bili i dalje namjeravamo da održavamo ovaj projekat, a održavanje stranice isključivo finansiramo sami.
Trudićemo se i dalje da što objektivnije informišemo javnost o Koprivni. Ako neko želi da pomogne na bilo koji drugi način tu je i naš kontakt i e-mail, i sve Vaše sugestije i prijedlozi su također poželjni. Cilj je nas, pokretača ove web stranice, da se u Koprivni opet počne nešto događati. Nekad je ovo mjesto brojalo skoro tri hiljade ljudi, a danas su raseljeni po cijeloj kugli zemaljskoj. Želja nam je ponovno povezati sve ljude koji vole Koprivnu, koji su životom ili porijeklom vezani za ovaj kraj. Pokreće ih grupa mještana, sa svojim svećenikom.
Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže ,nadam se da će ova stranica nastaviti svoj rad u istom stilu i načinu kao i do sada. Koprivljani koji idete u rodni kraj dali zimiskim,proljetnim, ljetnim ili jesenjim periodima javite nam se i mi ćemo vas uputiti kako nam možete slati slike.
Lijepo je gledati slike iz Koprivne, pogotovu kad su veselja kao i crkveni praznici, branje kukuruza, koševina itd.. Lijepo je saznati kako ovi ljudi žive u tom selu. Možda da nije ovakvih stvari mi se nikada nebi sjetili nekih ljudi. Isto tako bih se zahvalio i mnogim u dijaspori koji su poslali priloge o sebi i o svojim porodicama. Volio bih i zamolio sve ostale koji su u mogućnosti ili imaju želju da se pridruže ovom našem radu i da budemo još bolji. Ako imate bilo kojih sugestija ili ideja javite se.

Zahvaljujemo se prvom registrovanom članu Damjanović Jovici, čovjeku koji se prvi E-Meilom javio Sveti Krstić-Taraku, upornom i neumornom radu Durić Milisava,,vrijednom dopisniku iz Koprivne Vasić Aleksandru, Simić Branku o tačnim rezultatima FK Partizana,vjernom i aktivnom članu Jovici Marković , Koprivnskom svećeniku Jadranku Stojanović,vrijednom predsjedniku KUD-a Puranović Branislavu i mnogim drugim koje nismo i nemožemo zaboraviti.


Povodom 1.godišnjice postojanja Naše i Vaše web stranice, želimo Vam sve najbolje u životu, da živite u zdravlju i veselju, da budete sa Nama, i da podijelite sa Nama Vašu tugu i radost, jer mi postojimo Baš Zbog Vas !!!
Uz Vašu podršku bit ćete uvijek s nama u Koprivni i mi s Vama, ma gdje bili !

Ugodan boravak i druženje Vam i dalje želi
Naša i Vaša web stranica


Avgust.2010
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450382
DanasDanas38
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2534
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8509
UkupnoUkupno1450382