Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 29 Gäste online

RaznovrsnoDOBRO DOŠLI U KOPRIVNU
otac i sin Jeremić


Prirodne ljepote i raznovrsnost živog svijeta često izmiču ljudkom oku i duši,usled preokupacije poslom i pogrešnim vrijednostima.
Pogled na prirodne ljepote izaziva osećaj duševnog mira i podsjeća na našu vezanost za prirodu koju sve više zapostavljamo i uništavamo. Pokušajmo da otvorimo svoj um i duhovne oči kako bismo sagledali sve ljepote ovog raja i na vrijeme postali svjesni njegovih neprocenjivih vrijednosti.
Život predstavlja najvišu formu kretanja materije, najsloženiju i najznačajniju pojavu prirode.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg


Dragi koprivljani !Ponekad svratim na vasu stranicu i to me podsjeti na moje koprivljanske korijene i mlade dane kad sam ljetne skolske raspuste provodio u Koprivni kod rodbine. Moji roditelji su iz Koprivne, otac iz Male rijeke, a majka sa Pivnice.
Svakog ljetnog dana popodne centar okupljanja bilo je fudbalsko igraliste. Skupljali su se domaci momci i mi ‘’sa strane’’ koji smo dolazili da provedemo raspust u Koprivni.Znale su se zametnuti zestoke utakmice. Taj teren se sad promjenio jer je kasnijom izgradnjom skolske zgrade igraliste ‘’gurnuto’’ u drugi plan. Bili su to lijepi dani, a i bilo se mlado. Sto bi rekao Bora Corba….’’nekada smo bili mladi, a sada smo farsa’’.
Saljem vam dvije slike nastale u junu 1968. godine.
Te godine sam zavrsio srednju skolu i eto ove godine se spremam da proslavim 45 godina od mature.
Na slici su sve koprivljani osim mene. Slike su snimljene na igralistu u Kozuhama jer smo isli na megdan kozusanima. Koliko me moje staracko pamcenje sluzi ,na slikama su braca Sveto i Uros Despotovic, Zdravko Lazic, braca Vito i Mirko Despotovic, Vaso Micic, Bozo Vidovic.
Moja malenkost je na obe slike prvi s lijeva u donjem redu. Momak koji je na obe slike treci s lijeva u donjem redu zvao se Zijo i bio je sin nastavnika u osnovnoj skoli u Koprivni. Poginuo je nesretnim slucajem putujuci vozom nedugo nakon nastanka ovih slika. Zao mi je sto ne mogu da se sjetim svih imena, godine cine svoje i nadam se da se momci nece ljutiti.
Zelim vam puno uspjeha u vasem radu i jos mnogo lijepih priloga iz Koprivne. S postovanjem,

Milenko Duronjic, Antwerpen - Belgija

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
Weitere Beiträge...
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450281
DanasDanas328
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2433
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8408
UkupnoUkupno1450281