Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 19 Gäste onlineRAFTING NA BOSNI


Rafting klub "Kremenik" iz Koprivne i po sedmi put je organizovao rafting spust odnosno splavarski spust niz rijeku Bosnu.
Za razliku od prošle godine kada je rafting bio, voda je bila potpuno mutna i nečista, ali ovaj put je voda zadivila sve učesnike spusta sa svojim kvalitetima.Nikad čistija voda do sada nije bila, a temperatura vode idealna za plivanje, a takođe i nivo vode je bio dobar, sve u svemu odlično. Splavarenje je otpočelo is Osječana od skele otprilike u devet i trideset.Svi učesnici ovog lijepog doživljaja su se ukrcali u svoje čamce i otpočeli sa uživanjem u prelijepim čarima na vodi uz milovanje laganog vjetrića na toplim sunčanim zracima.
Dan je bio veoma idealan za aktivnosti na vodi i pored tako da smo se prolazno susreli sa mnogim ribarima i kupačima na više kupališta. Dan je odmicao sa veslom u ruci i nogama u vodi i pivom hladnim u grlu tako da smo se usidrili na desnoj strani obale u duboku hladovinu gdje smo raspalili gril.Tu smo dopunili energiju potrebnu za grila i raskaliki grla hladnim pićem. Putanja nizvodu je nastavljena, a raftingasi sa motornim čamcima su izvodili egzibicije na vodu stvarajući vodene talase u sum talasaste vode. Najveća draž je bila pred samim ciljem raftinga gdje smo naišli na male kaskade pred samim Kremenikom gdje su mali podovi vode davali izuzetno lijepe osjećaje u čamcima. Nakon kraćeg vremena se nađosmo i na cilju ispod vikendice "Rafting kluba Kremenik".
Tu se iskrcamo iz čamaca i pristupimo bogatoj trpezi u vikendici kluba na Bosni. U međuvremenu kao i svake godine smo proglasili i nagradilu najatraktivniji čamac. Ove godine to je bio čamac od Branislava Cvike Cvijanović. Branislav je svoj čamac sam pravio, a na Bosni je sa motorom ugradjenim na čamcu vožnjom oduševio učesnike, a nekoliko gumeni čamaca je po par kilometara znao da šlepa...
Druženje je završeno u najboljem redu, a na ovome druženju su nas podržali i pojedini Koprivljani u logističkoj podržci koji su i dočekali spust. Sledeće 2018 godine na naš tradicionalni datum 30. Juli tokođer organizujemo rafting.DOĐITE

Sa poštovanjem "Rafting klub Kremenik" Koprivna
Dopisnik Milenko Mile Gostić
04.08.2017

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450279
DanasDanas326
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2431
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8406
UkupnoUkupno1450279