VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE CRKVA Crkvene Informacije Crkvene Informacije Ca сједници Црквеног и Грађевинског одбора
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 55 Gäste online


 

Помоз Бог
 На сједници Црквеног и Грађевинског одбора одржаној 13.03. 2016.године договорено је да се покрену разне активности како би наставили грању објекта.Што се тиче градитељске дијелатности иза нас је добра година. Успјели смо да урадимо плочу на Спомен Соби погинулим Борцима из Отаџбинског рата и Светосавског дома са седам упусних греда тако да смо избацити стубове.
Укупан простор сале сад је 28 метара дужине са 10 метара ширине унутрашњег простора без икаквих стубова,а објекта читавог око 420 квадрата. Све је статички урађено и вршена је ревизија пројекта. Набављен је већи дио трупаца за грађу објекта,који смо једним дијелом платили Манастиру Дуга Њива.
Све послове које смо у току прошле године урадили а коштали су око 24000 км исплаћени су и ником нисмо дужни.Тих 24000 км утрошене се за материјал ( грађа за шаловање,жељезо,бетон,пулцеве и ситни материјал),радове ( на плочи,гредама и тријему), сјечу извоз и довоз трупаца борових и исплату једног дијела трупаца Манастиру Дуга Њива.
У прошлој години сакупљено је око 20000 км( један дио у радовима и материјалу, већи у новцу) а остатак новца је обезбијеђен из редовних срестава Црквене Општине (уштедом на појединим ставкама).
Укупно досад је сакупљено од 2012.године што новчано а што разним грађевинским материјалом и услугама 85 794 км а утрошено 83000 км.
Стање тренутно новца у каси Црквеној које је намијењено за изградњу је 2 794 км. У овој години смо планирали да покријемо објекат,ставимо лим на њега и по могућности урадимо столарију. Та инвестиција би коштала око 27000 км.
Добили смо понуде:
1. Прорез грађе,подизање крова,разне потребе материјала,хране 8000-9000 км( цијена није фиксна зато што незнамо колико ће бити дана рада и радника)
2. Лим за обијекат и уградња 9300 км ( понуда од д.о.о. Ђекић)
3. Столарија вањска за читав обијекат 9200 км ( понуда од д.о.о. Алумонт)
За ово време велика количина новца али ако се сложимо сви заједно није недостижна.
Начини на које смо договорили како да тај новац обезбиједимо.
1. Уплате на рачун ( добровољни прилог намјенски у Цркви наравно они који желе и могу,висину прилога сами одређују)
2. Поклањање Храстова Цркви које би она замијенила или продала а новцем исплатила радове (наравно и то је прилог само у материјалу и био би уписан,количину сами одређују. Досад већ имамо сакупљено око 30 кубика које су људи обећали. Мислим да то није коначан број јер у понедељак је било њих који су нешто дали од храстовине).
3. Организација Донаторске вечере 28.07.2016.године у сали која је у изградњи ( донаторска вечера би била систему улазница у које би била урачуната вечера пиће и музика а остатак прилог Цркви, цијена улазнице би била 100 км а за брачни пар 150 км.
Размишљали смо и о мањој цијени и било је предлога да буде 50 или 75 км али узели смо ову опције,јер вечера пиће и музика би отприлике коштало око 20 км а 80 км прилог Цркви. На вечеру ће бити позвани привредници и сви они који буду улазницу узели,почевши од нас одборника па свих осталих,наравно они који желе).
Начин на који би се продавале улазнице био би да се ми организујемо сви одборници и полако почнемо са тим,нашим пријатељима,пословним сарадницима копривљанима,модричанима,свима који желе.
Ако неможе присуствовати тога дана он може узети улазницу и тако дати прилог( немора бити на вечери,није обавеза)
Направили смо и рачуницу:
1. Прилог око 15 000 -18 000км( намјенски за изградњу што се скоро сваке године уплаћује)
2. Храстови око 5 000 км па више
3. Донаторска вечера око 10000 км ( ако имамо 100 људи остало би 8000 км , а требало би бити више људи а немојмо заборавити да и на донаторској вечери има оних који поред улазнице ће оставити и још свог прилога)
То је кратак преглед тог нашег састанка у коме су активно учествовали одборници. Вас молим да прочитате и дате свој коментар,предлог,сугестију и наравно попричамо о њему. Можете одговорити и овдје и кад будете долазили,али битно ми је ваше мишљење. Желим вам свако добро од Господа, а највише здравља среће и радости.

Протојереј Јадранко Стојановић
 

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1449341
DanasDanas123
JučeJuče456
Ova SedmicaOva Sedmica1493
Ovaj MjesecOvaj Mjesec7468
UkupnoUkupno1449341