Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 40 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

 

Aprilski književni susret

Veče književnika i gostiju u Srpskom demokratskom klubu Münchwilen-u drugog na treći April 2016 godine, dugo će se pamtiti po čitanju pisane riječi raznih književnih udruženja.
Domaćin ove večeri je Udruženje Srpskih pisaca Švajcarse iz Dübendorf-a, sa predsjednikom udruženja Milisavom Đurić i upravom Savom Gajić Ivić, Milkom Kajganić, Ivanom Nikodijević-Prlina i Markom Ružičić. Udruženje Srpskih pisaca Švajcarske je pozvalo goste iz Njemačke i Srbije koji su se rado odazvali u sudjelovanju književne večeri.
Udruženja iz Njemačke koja su predstavljala svoja pisana djela bili su "Literalno udruženje Zdravko Đekic" iz Stuttgart-a i udruženje pisaca "Damjanka Daska Čizmić" iz München-a. Takođe udjel u predstavi književnih djela su imali i gosti iz Srbije...
Početkom večeri učesnici književne večeri i gosti su pristupili bogatoj trpezi uz zdravicu za šta su se pobrinuli dobri domaćini, Udruženje Srpskih pisaca Švajcarske uz pomoć Gordana i Sanje Krajišnik a potom se počelo sa predstavom proze, poezije, aforizama, viceva...
Predstava je izvedena u tri etape čitanja, ali čitanje pojedinih pjesnika/pjesnikinja je preraslo u profesionalno recitovanje i čak u emotivne monodrame.
To su nam priredili Sava Ilić, Radmila Miljković i Milisav Đurić koji su i pokupili najveće aplauze u prepunoj sali, a i ostali nisu mnogo izostajali sa podrškom učesnika i gostiju.
Aprilske književne susrete sa zadovoljstvom je svojim prisustvom podržala i naša draga Koprivljanka prosvjetna radnica Jelka Kuzmanović, koja je čest gost književnih večeri pisaca u dijaspori.
Da bih bilo još uspješnije druženje pisaca i gostiju začin pisanoj riječi je bio "Manetov bend" gdje je muzika i igra uz muziku oraspoložila sve prisutne do kasnih sati. Sve ovo je propratio Žika Marković, dopisnik za dnevne novine Vesti.
Sledeći veliki zajednički sabor pisaca održat će se u prirodi početkom juna u subotu 04.06.2016 godine. Za sve informacije će biti raspoložen predsjednik "Udruženja Srpskih pisaca Švajcarske" Milisav Đurić da vas informiše....


Dopisnik :
Gostić Milenko Mile,
Elgg, 04.04.2016
 

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110