VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE CRKVA Crkvene Informacije Crkvene Informacije Епископ Хризостом у Копривни
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 48 Gäste online


СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА КОПРИВНАДана 6. децембра 2015. године, у 27. недјељу по Духовима, на дан успомене Св. Амфилохија Иконијског, Његово Преосвештенство г.г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је историјско и знаменито мјесто Копривну на Требави, те одслужио Свету Архијерејску Литургију у древном Храму Вазнесења Господњег (1875).


У току Свете Литургије Преосвећени Владика је рукоположио у чин презвитера (свештеника) ђакона Чеду Јокића из Зворника. Било је ово прво рукоположење у овом древном храму. Након прочитаног Еванђеља, Преосвећени Владика је бесједио на еванђелску тему "Исцјељена си од болести твоје" и истакао:

'' ...Своју богочовјечанску науку Господ Исус Христос је потврђивао својим дјелима, односно чудима! У Старом завјету Бог пред тврдокорним фараоном само чуда чини како би га обратио на разумност, односно да омекша срце његово и да отпусти јеврејски народ из мисирског сужањства. Гле, Господ Исус Христос исто тако у Новом завјету чини невјероватна чуда како би јеврејски тврдоврати народ навео на покајање, јер својима дође и они Га не примише.
Данашњим чудом исцјељења згурене жене од ''болести њене'' Господ је ослобађа од сужањства погурености и сталног гледања у земљу. Болест јесте најтежи облик сужањства од којег нас ослобађа силом благодати своје сам Он Богочовјек Исус Христос.
Сво вријеме своје проповиједи Господ је чинио чуда исцјељења од разних болести чиме је показао да је дошао да спаси сваког човјека. Да спаси и оног најзапостављенијег и можда најбезвреднијег.
За Господа нема безвриједних. Сваки човјек је украс Божијег стварања. Нико од нас, браћо и сестре, није овдје на овом свијету случајно. Не! Сваки од нас је благослов Божији овом свијету и сваки има своју мисију и задаћу. Шта нам то говори Господ? Говори нам да поведемо рачуна о себи као личностима, као Божанским иконама! Али исто тако да водимо рачуна и о цјелокупној творевини Божијој, коју нам је Бог дао на мудро управљање, а не да је уништавамо и обезвређујемо...


Посебно нам је драго што ћемо данас у вашој древној цркви из 1875. године извршити рукоположење у чин презвитера. То је велика тајна свештенства коју је Бог намјенио човјеку и дао му да буде вршиоц велик Тајни Цркве Његове, Тајни које не могу вршити ни анђели на небесима.
Драго нам је што ћете и ви заједно са нама молитвено учествовати у овој великој Тајни, што ћете се заједно са нама молити Богу за рукополагајућег...''

Епархијске новости

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450574
DanasDanas230
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2726
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8701
UkupnoUkupno1450574