VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE DIJASPORA DIJASPORA PROMOCIJA KNJIGE ZAVEŠTANJE 2015
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 35 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

 

PROMOCIJA KNJIGE
„ZAVEŠTANJA 2015“

 
Dani prolaze-djela ostaju


Subota 03.10.2015 pamtiće se kao veče proze i poezije,veče emocija ispoljenih čitajući pjesničkom dušom pisana djela najnovije napisane knjige „ ZAVEŠTANJA 2015 „.
Zbornik književnih radova ZAVEŠTANJA 2015 pisali su članovi udruženja Srpskih pisaca Švicarske od kojih je ove godine učestvovalo u radovima 22 člana i 24 gosta.
Predsjednik udruženja Srpskih pisaca Švicarske Đurić Milisav-pjesnik otvorio je ovo književno veče pozdravljajući sve učesnike i goste večeri,poželivši svima dobrodošlicu,zatim predao vođenje programa podpredsjedniku gospođi Sava Gajić-Ivić…
Gospođa podpredsjednica pojedinačno je pozdravila učesnike koji su čitali i recitovali svoje odabrane radove,čineći veliko zadovoljstvo svim gostima.
Sve ove lijepe trenutke čitanja i recitovanja ovog zbornika dušom nadahnutog budno su pratili svi gosti i simpatizeri pisane riječi.
Svako novo čitanje i recitovanje nagrađivano je velikim aplauzom što je i dokaz uspjeha ove prezentacije u prepunoj sali gostiju.
Još da naglasimo jasno da je ovo jedanaesti zajednički zbornik,zajedničko djelo pisaca udruženja od 2005 do 2015 godine,a svakako naravno udruženje je u najvećem jeku i nastavit će sa radom i dalje.
Posle promocije knjige „ZAVEŠTANA 2015“ oglasili su se pisci/pjesnici, dobro došli gosti iz Njemačke iz raznih udruženja koji su čitali svoja pisana djela.
To su bili i Literarno udruženje „ZDRAVKO ĐEKIĆ“ iz Stutgarta,zatim Udtuženje pisaca „RADNIK PESNIKU U TUĐINI“ iz Stutgarta,Udruženje pisaca „SEDMICA“ iz Frankfurta,Udruženje pisaca „DAMLJANSKA DASKA ČIZMIĆ“ iz Minhena.
Pored gostiju pisaca iz Njemačke bile su i dvije gošće iz otadžbine,iz Modriče pjesnikinja Rada Đošan-Kitić te gošća iz Sarajeva Gordana Pirel-Zeinilagić.
Naravno i ove gošće su čitale i prezentirale svoja nadahnuta dobra pisana djela.
Bila je čast Udruženja Srpskih pisaca Švicarske imati i ugledne goste koji su dali punu podršku ovoj prezentaciji knjige, a to su generalni konzul Srbije Zoran Jeremić i vice konzul Mira Mihailović.
Konzularni predstavnici su sa punim zadovoljstvom predložili da se i sledeće godine održi promocija knjige « ZAVEŠTANJA 2016 « u istoj sali gdje bih rado bili gosti.
Naravno posle završene promocije knjige svi pisci i gosti su učestvovali u dobrom klubskom veselju uz dobru muziku,bogatu večeru i bratsku zdravicu.
Također veliki doprinos ovog lijepog dešavanja imali su Krajišnik Gordan i Sanja koji su sa svojim osobljem ugostiteljskog objekta « Srpski Demokratski klub » sa zadovoljstvom ugostili sve prisutne u sali,gdje su svi bili zadovoljni i raspoloženi.
Sva ova lijepa dešavanja su zabilježile mnogobrojne foto i video kamere kao i dopisnik za dnevne novine Vesti- gospodin Žika Marković.PIŠITE, ČITAJTE I DRUŽTE SEDopisnik :
Gostić Milenko-Mile

Elgg. 13.10.2015
 

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110