Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 63 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj višeKuzmanovići teško žive: Neće milostinju, hoće posaoVid BLAGOJEVIĆ | 04. april 2014.Kuzmanovići sa šestoro dece teško žive, ali se ne žale. Stanuju u 30 kvadrata, svi spavaju u dva kreveta.

MODRIČA - U selu Koprivna kod Modriče živi osmočlana porodica Kuzmanović. Đorđe (37) i Draženka (32) sa šestoro dece zbijeni u delu očeve kuće, u svega 30 kvadrata, bez kupatila i vode. Đorđe izdržava porodicu od nadničenja i - ne traže pomoć jer, kako kažu, imaju punu kuću dečje radosti, što im je dovoljno da budu srećni i zadovoljni onim što imaju.

Ponosni su na Stojana (13), desetogodišnjeg Gorana (10), Stefana (8), četvorogodišnjeg Iliju, mezimicu Radinku, koja ima dve godine, i Dražena, rođenog 22. januara ove godine. Ne stidim se bilo kakvog posla, a pošteno zaradim svaku dnevnicu. Znam i da pozajmim kad zatreba, ali uredno vratim zajam. Meni ništa ne treba osim posla. Samo se bogu molim za zdravlje - priča Đorđe Kuzmanović.
Od države dobijaju 190 maraka dečjeg dodatka. Žive u dve sobice i svi spavaju u dva spojena kreveta. Samo je najmlađi Dražen privilegovan i sam u krevecu. Imam želju da ovo proširim za jednu sobu i da napravim kupatilo da se imaju deca gde okupati - planira Đorđe. Kupam ih uveče u sobi u lavoru, naložimo vatru da se ne bi prehladili, a vodu donosim ispod brda - priča Draženka.
Koprivna je trebavsko selo kod Modriče u kome je 426 domaćinstava sa oko hiljadu stanovnika. Samo prošle godine umrlo je 42 Koprivljana, a rođeno svega četvoro. Zar teba veći razlog da se Kuzmanovićima pomogne, a glava porodice Đorđe samo traži - posao.

APEL SVEŠTENIKA

DVOMESEČNOG Dražena obišao je mesni sveštenik Jadranko Stojanović i darivao ga sa 200 maraka. On ima samo lepe reči za Kuzmanoviće.
-Ova porodica je primer da se može imati mnogo dece i pošteno živeti. Đorđa svi u selu vole jer je pošten. Apelujem na sve Koprivljane da se udružimo i da ovoj dečici napravimo još jednu sobu i kupatilo - poručio je mesni sveštenik.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1422410
DanasDanas286
JučeJuče450
Ova SedmicaOva Sedmica286
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8523
UkupnoUkupno1422410