VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE DIJASPORA DIJASPORA Prva akcija UDRUŽENJA KOPRIVLJANA
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 37 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više
POMOĆ "NAŠIM KOPRIVLJANIMA"28.6.2013. god dijaspora Koprivne u Švajcarskoj osniva "UDRUŽENJE KOPRIVLJANA U ŠVAJCARSKOJ"u cilju da se može pomoći našim mještanima sela Koprivne, mještanima najslabijeg materijalnog stanja i onima kojima je narušeno zdravstveno stanje.
Na žalost takvih famelija u našoj rodnoj grudi u našem selu ima i ima... Emocije su proradile , nostalgija za rodnim krajem je došla do izražaja, tako da se u kratkom periodu uključio veliki broj Koprivljana u udruženje.
Naravno svi znamo da je lijep gest i da je humano pomagati iznemogle i bolesne koji nemaju novčana primanja za minimum životne egzistencije, i svi znamo da je bolje pomagati ako smo u mogućnosti nego biti pomagani. Potvrda da su naši Koprivljani emotivni je već obelodanjena. Na konto udruženja je uplaćeno dovoljno sredstava da bi se već mogla izvesti prva akcija udruženja.
Za 19 famelija kojima je po mišljenju mještana sela najpotrebnija pomoć ,pripremljeni su paketi najpotrebnijih životnih namirnica.Ovi paketi su pripremljeni u Koprivljanskim trgovinama koji su koštali po 50 KM.
Poslije Bogosluženja u staroj Koprivljanskoj crkvi u Velikoj Rijeci 28.12 2013. dogovorena ekipa je krenula u podjelu paketa.Pred TV kamerom televizije K3 kraća izlaganja su imali Protojerej Jadranko Stjanović ,naš pjesnik Đuric Milisav i Drago Milićević kome je dodijeljena novčana pomoć za lijekove.
Posle toga se stupilo na obilazak KOPRIVLJANSKIH ZASEOAKA. Prvo smo otišli kod Ranka Marjanovića gdje je išla gospodja iz TVK3 da napravi reportažu. Od 10 sati do naveče 17sati posjetili smo svih 19 famelija,preuzeti zadatak je besprijekorno odrađen. Razbacane kuće brdoviti putevi i nepristupačnost nisu nam smetali , a umor je nestao jer znamo sta znači ova mala, ali draga pomoć.
Svi primaoci paketa su neizmjerno zahvalni i zadovoljni,i sretni da nisu zaboravljeni. Niasm bas potpuno vjerovao u priče koje sam čuo, ali kada sam sve to vidio i doživio pomagat ću kad god mognem,i srce i duša svima nama se raznjiježila.
Zar ima ljudi u NAŠOJ KOPRIVNI koji još tako teško žive.Da li vjerujete da u Koprivni ima osoba tako narušenog zdravlja uglavnom starijih. Korištenje štapova i štaka kao u prvom svjetskom ratu za pokretnost, odanje na koljenima i nepokretna osoba.
Često nas obuzimala i tuga i radost, tuga zato što u našem rodnom selu ima famelija sa ovakvim stanjem, a radost da su svi primaoci ove male pomoći prezadovoljni ... jer ih prvi put neko ovako obradova.

I ZATO RAZMISLIMO!Dopisnik za Koprivljansku stranicu

GOSTIĆ MILENKO

ELGG 17.1 2014

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110