VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE CRKVA Crkvene Informacije Crkvene Informacije БOГУ УГOДНO-KOПРИВНИ KOРИСНO
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 48 Gäste onlineПОМОЗ БОГ ДРАГИ КОПРИВЉАНИ И КОПРИВЉАНКЕ
Поштоване Копривљанке и Копривљани а и сви Ви који посјећујете нашу страницу желим овим својим писмом да вас упознам са стањем у нашој Црквеној Општини Копривна. Сви сте ви већ упознати са активностима на парохији а и ја желим као ваш свештеник да вас упутим у све то,јер и ви сте дио наше Црквене Општине без обзира што тренутно радите у иностранству.
На просторима наше парохије започета је градња једног прелепог објекта у коме ће бити СПОМЕН СОБА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У ТОКУ ЗАДЊЕГ РАТА И СВЕТОСАВСКИ ДОМ СА САЛОМ ЗА ОКО 300 ОСОБА. У спомен соби ће бити изложене слике 34 погинула борца Копривне и Копривнске Требаве као и по неки одјевни предмет,униформа или неки други предмет коју су носили војници,то ће бити изложено у посебним преградама у зиду тако да ће спомен соба имати и музејски карактер.
Светосавски дом ће имати салу за 300 особа са кухињом,оставом и пратећим просторијама. Сала ће бити на употребу Вама за све ваше радости,за лијепа окупљања а и за жалости када за то дође време.
Сала једино неће служити за било каква страначка окупљања. Градња је започета захваљујући вама који сте дали своје прилоге а слике од почетка градње имате на нашој страници,ја желим да ви увјек будете информисани како теку радови,докле је се стигло са радовима итд.
Сви приложници који су даривали своје прилоге биће објављени јавно на овој страници,не због тога да би се њихови прилози потценили или други и њихова имена рекламирали а они који нису ништа дали и који неподржавају акцију постидели већ зато да се види колико нас се удружило и колико је нас који поштујемо погинуле борце и њихове породице,да видимо колико је јака Копривна и колико је сложна око градње после Цркве најсветијег мјеста у Копривни Спомен Собе погинулим борцима.
Могу са поносом да кажем да има и оних који помажу а да нису из Копривне нити оближњих села а што је за сваку похвалу. Изабрали смо и грађевински одбор а чланови су :

1.Петар Деспотовић –отац погинулог борца
2.Саша Стевановић- парохијан који је присутан на сваком парастосу погинулим
3.Бојан Мићић- црквени одборник
4.свештеник Јадранко Стојановић

Грађевински одбор ће бити и проширен за чланове који ће радити на сакупљању новца у дијаспори и који ће бити задужени да нам пренесу све савјета и сугестије наших Копривљана из дијаспоре. Тренутно имају двојица Копривљана који сакупљају прилоге у Швајцарској и то г. Радо Ђорђић и г. Марко Поповић. Задужени за Аустрију, Словенију ,Италију и Њемачку још нису ал ће бити убрзо па ћемо са њима проширити грађевински одбор.
Молим вас драга браћо и сестре да будете искрени и да кад вас буде контактирао човјек за сакупљање не кажете му да ће те овамо дати новце а кад дођете овамо уопште недођете у Цркву. Будимо искрени и према себи и осталим и ако вам се несвиђа ова идеја а која је добила 100% подршку породица погинулих и 90% Копривљана реците им да нежелите да учествујете у том богом угодном дијелу и да од вас неочекујемо прилог. Свједоци сте колико је се Копривљана окупило око овог дјела,имате њихова имена на страници,видите и ако смо мало село у њему има доста домаћина који цијене туђе залагање и рад. Удружимо се сви и веома брзо ћемо овај објекат завршити.

Свештеник Копривљански
Протојереј Јадранко Стојановић

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450574
DanasDanas230
JučeJuče391
Ova SedmicaOva Sedmica2726
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8701
UkupnoUkupno1450574