VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE MZ KOPRIVNA MZ Koprivna Odana počast poginulim borcima
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 74 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

 

 

 U organizaciji opštine Modriča i Opštinske Boračke organizacije , 09. januara 2013. godine obilježeni su Dan i Krsna slava Republike Srpske. Ispred Spomenika sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos poginulim borcima za Republiku Srpsku. Na spomenik palim borcima cvijeće su, u ime opštine Modriča položili Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine i Jovan Mišić v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju.

U ime Opštinske boračke organizacije cvijeće su položili Petar Despotović v.d. predsjednika Opštinske boračke organizacije, Danilo Krstić, predsjednik predsjedništva i Milutin Vračević, član predsjedništva. Cvijeće su položili i predstavnici Policije, Rafinerije ulja, državnih i opštinskih preduzeća i ustanova, privatnih preduzeća i političkih partija. Nakon polaganja cvijeća minutom ćutanja je odana počast poginulim borcima. Povodom Dana Republike Srpske Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine Modriča, obratio se prisutnima, ukazao na značaj današnjeg praznika i čestitao Krsnu slavu i Dan Repubike Srpske.

U izjavi za medije je rekao: "Današnji praznik je prilika da se okupimo ispred spomenika da odamo počast i svim onima koji su učinili mnogo za stvaranje Republike Srpske, koji su dali svoje živote za odbranu RS. Opština i boračka organizacija su upriličili jedno skromno obilježavanje kao i svake godine, što smo i ove nastavili. To prestavlja za opštinu, za Boračku i za Republiku Srpsku jedan vrlo važan praznik koji ćemo i naredne godine i svih narednih godina nastojati da obilježavamo na jedan ovakav dostojanstveni način. Modriča je bila ključna za opstanak RS. Modriča je podnijela velike žrtve kad su u pitanju ljudski životi i materijalna sredstva. Oslobađanjem Modriče Republika Srpska je dobila jednu svoju cijelinu.

Zato Modriča nosi velike ožiljke, velike tragove kada su u pitanju ljudski životi i materijalna dobra“. Petar Despotović, v.d. predsjednika Opštinske boračke organizacije je rekao: „Današnji dan za sve nas članove Boračke organizacije i za sve stanovnike Republike Srpske znači mnogo, 21 godina od osnivanja RS.
Da se ujedinimo, da se složimo, da očuvamo našu Republiku Srpsku, da ne bude da su uzalud dati životi, nego da su dati životi za stvaranje RS. Na današnji dan je poginuo moj jedini sin Stevo.

Polaganju cvijeća i obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvovali su i članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi, borci Vojske Republike Srpske i brojni građani.

 

Izvor: Opštinski bilten

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1439734
DanasDanas391
JučeJuče410
Ova SedmicaOva Sedmica391
Ovaj MjesecOvaj Mjesec13263
UkupnoUkupno1439734