Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 36 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više

Kod Winterthur-a u ,,Ellikon an der Thur'' u šumici prepunoj prirodnih čari, dopusti nam idealno vrijeme da se okupe mnoge familije i nezvnaično obeleže desetak godina redovnog druženja u ovom mjestu u šumskom dvoru.
Već u ranim satima majskog jutra dvadeset sedmog u nedelju prvi stigoše na mjesto druženja organizatori Đurić Milisav, Đorđić Rado i Gostić Milenko, a odmah potom im se počeše pridruživati i svi drugi gosti. Za kratko vrijeme plac ispred kuće je već brzo popunjen, a za muzičku zabavu se pobrinuo Ristić Milan sa klavijaturom.
Odmah potom zabavljanju gostiju se kombinovano pridružijo i Marković Vaslija sa šargijom, tako da veselju nije bilo kraja. Uz narodno/izvorne pjesme i razna kola gosti su bili veoma oduševljeni i sami se uključili u pjesmu i igru. Sa ognjišta čarobne kuće dopirali su razni mirisi mlade prasetine i jaratine, a naravno i rostilja iznad pečenki. Roštilj koji je dospio prije pečenki gosti su rado zaljevali Trebavskom kruškom i šljivom i Švajcarskim Feldšlosenom i drugim pćem, vinom, sokovima itd. Naravno i kafica nije izostajala, jer to je sredstvo za otvaranje mnogih priča...
Već oko podne se okupiše familije, a negdje oko trinaest sati se pristupilo bratskom familijarnom ručku i bratskoj zdravici. Mnoge domaćice su obogatile ovu trepezu time sto su pripremile razne poslastice, razne deserte koji su razveselili već pune želuce. Posle ručka uz muzički odmor nastavljeno je druženje u vidu sporske utakmice u malom fudbalu. Kalorije stečene za vrijeme ručka ubrzo su proterane, tako da se moglo ponovo za stol, a pobjednici su bili snalažljiviji u suživanje golova.. Druženje je nastavljeno sve do ponoći uz pucketanje otvorene vatre i petrolejske baklje koje su razbijale pomrčinu, a šargija i klavijatura su začinjavale dušu svih emotivnih gostiju. Šargiji se često pridruživala i izvorna pjesma veselih gostiju.

Napisao Gostić Milenko
Elgg 2.6.2012

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110