VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE MZ KOPRIVNA MZ Koprivna ОНИ СУ ПОНОС КОПРИВНЕ
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 36 Gäste onlineпротојереј Јадранко Стојановић сазвао ратне војне инвалиде
Дана 14.02.2012.г. на светог мученика Трифуна одржан је парастос погинулим борцима у току задњег отаџбинског рата . Парастос је одржан у храму свете Петке Параскеве у Копривни и испред споменика подигнутог погинулим борцима,а одржао га је свештеник из Копривне протојереј Јадранко Стојановић.
Парастосу је присуствовао мали број вјерника,чак ни све породице од погинулих бораца нису дошле,што због старости и болести а што и због немарности. На споменику стоји исписано „ОНИ СУ ПОНОС КОПРИВНЕ“,ЖАЛОСНО ЈЕ КАКО МИ ТАЈ ПОНОС ПОШТУЈЕМО. Давно је речено и треба нам увјек бити за наук“ онај ко заборави своје страдање осуђен је да га поново доживи“....немојмо да заборавимо своје страдање а ни њих који су најсветије дали тј. своје животе да би ми у овој слободи уживали.
Породице погинулих бораца су упознате са намјером свешеника да приликом грађења светосавског дома направи спомен собу погинулим борцима и бар достојно им се захвалимо за њихову жртву за све нас,јер ова садашња на све личи осим на оно што би требала.
Они су то веома радосно дочекали,чак су и наглас рекли да би били пресрећни да то доживе јер знају да ће Црква о томе бринути.


О спомен соби и светосавском дому у неком наредном јављању.

Дана 19.02.2012.г. у просторијама старе цркве Вазнесења Господњег протојереј Јадранко Стојановић је сазвао ратне војне инвалиде од прве до пете категорије како би са њима разговарао и скромном новчаном помоћу показао им да нису заборављени и да увјек црква мисли на њих иако се и она сама налази у тешком стању.
Повод за само позивање је био празник Сретења Господњег крсне славе бораца Републике Српске. Велика се радост видјела на њиховим лицима,не због материјалне помоћи коју је отац Јадранко им дао већ због чињенице да нису заборављени и да неко ипак и у овом времену тешком помисли на њих.
Уз пиће и мезу разговарало се о проблемима са којим се сусрећу они сами а понекад је испричана и која шала тако да је било радосно. Свештеник Јадранко је и њих упознао са намјером да се подигне спомен соба борцима што су они подржали чак и испричали разлоге због којих би то требало што пре урадити. Ти разлози су толико велики да сам сигуран да небих желели да их чујете.

°

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450285
DanasDanas332
JučeJuče324
Ova SedmicaOva Sedmica2437
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8412
UkupnoUkupno1450285