Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 37 Gäste online
Žena će muškarcu reći nešto poput ‘želim večeras voditi ljubav s tobom’, umjesto ‘želim seks’. Žene misle da su shvaćene kada se tako izražavaju, ali nisu. Muškarci ne shvaćaju. Oni se mogu pretvarati da shvaćaju, ali ne shvaćaju

Laž br. 1: Kosa mi je gusta baš kao i na dan kada sam maturirao

Koliko ste puta stajali pred ogledalom i promatrali svoje bore? Sada taj broj pomnožite sa 10 i dobit ćete broj koliko je puta vaš partner ispred ogledala promatrao svoju sve slabiju kosu.
“Muškarci ne žele da vi znate za bilo koju njihovu slabost. Njima je to znak muškosti”,

Laž br. 2: Znam da ti nikada ne bi odglumila

Bilo da se vaš partner suočava s financijskim problemima ili da vas zadovoljava u krevetu, muškarci osjećaju pritisak hoće li dosegnuti pojam “muškosti” koje nameće društvo.
“Muškarci se često uspoređuju s drugim ljudima ili s osobnom idealiziranom definicijom kako izgleda ‘pravi muškarac’”,. Osjećaju kao da to moraju, a ako se ne uspoređuju, to ih pomalo zastrašuje,

Laž br. 3: Koja žena u bikiniju?

Ponekad je ženama jako teško (pustimo sada muškarce) ne pogledati prema lijepom, preplanulom tijelu dok su na plaži. To je dio ljudske prirode, “Sve nas jednostavno privlači ljepota. Najčešće ni ne možemo kontrolirati našu reakciju da pogledamo neku ženu ili muškarca”, Kada je u pitanju seksualnost, muškarci ne samo da su i inače “vizualniji” od žena nego će također najčešće negirati da su uopće pogledali. “To je tužno. Bilo bi mnogo bolje da priznaju partnericama da su pogledali, da je uvjere kako je to bio samo pogled, i tako izbjegnu da se naruši povjerenje”, savjetuje Michele Weiner-Davis.

Laž br. 4: Dušo, ti toliko dobro voziš da uopće nemam potrebu vezati pojas

Žene, koliko vam se samo puta dogodilo da ste inzistirale da vi vozite, a onda ste samo nekoliko ulica dalje volan ipak prepustile njemu? “U suštini, svi muškarci tajno vjeruju da ni jedna žena ne zna voziti. Stvar je u osjećaju kontrole, a toga se teško odreći”, otkriva Elina Furman. Pa čak i same žene koje imaju zapovjedničku, tzv. tip A ličnost, nerado predaju volan nekome drugome.

Laž br. 5: Filmovi Brada Pitta i Georgea Clooneyja su remek-djela

Doista? Jedini filmovi Brada Pitta koje bi muškarci opisali kao remek-djelo su “Sedam” i “Klub boraca”. Jedini razlog zbog kojega vaš partner umije napamet izgovarati rečenice iz “Legende o jeseni” ili “Troje” jest zato što on zna koliko se oni vama sviđaju. Filmovi, naravno. Vidite? Svi mi ponekad kažemo neku malu laž...

Laž br. 6: Koji nateknuti tamni podočnjaci?

Muškarci primjećuju svoje crte lica jednako kao i vi svoje, čak i kada to ne priznaju. “Muškarci su tašti”, tvrdi Michele Weiner-Davis. Zato ne čudi što je postotak onih koji su bili na plastičnoj operaciji lani porastao za 17 posto u odnosu na 2007. godinu. Operacije poput liposukcije, podizanja očnog kapka, rinoplastike, smanjivanja grudi i transplantacije kose među muškarcima su porasle za pet posto, pokazuju podaci Američkog društva za estetske plastične operacije. Nekirurški tretmani, poput botoxa i laserskog uklanjanja dlačica, porasli su pak za 21 posto.

Laž br. 7: I ja volim vino i šahovske večeri

Većina će muškaraca radije popiti hladno pivo i pogledati utakmicu u starim boksericama nego s vama otići na fondi. No, to je u redu. “Da smo u braku s klonovima, život bi bio vrlo dosadan”, rekla je Michele Weiner-Davis. I muškarci često čine istu grešku. “Dobre veze temelje se na uzajamnoj brizi”, dodaje Michele. Muškarci i žene moraju sudjelovati u aktivnostima koje interesiraju njihove partnere, čak i kada njih osobno to ne zanima. Stvar je u tome da budete dobrodušni i da doista participirate, bez durenja.

Laž br. 8: Nisam povrijeđen nego ljut

Kada muškarac izjuri iz kuće, najčešće se zapravo osjeća jako povrijeđeno ili bezvoljno, a rjeđe je doista ljut. “Muškarcima je mnogo lakše da budu ljuti dulje vrijeme i da iskazuju svoj bijes, nego da ukratko kažu ‘to me povrijedilo’. Tako bi se osjećali mnogo ranjivije”.

Laž br. 9: Nije me briga što ti misliš

“Muškarci doista, doista trebaju odobrenje partnerica”, tvrdi Weiner-Davis. Mrze kada ih se kritizira ili kada se osjećaju posramljeno, pogotovo kada njihove žene nisu sretne. “Kada im kažete ‘moramo razgovarati’, osjećaju se posramljeno i optuženo, jer doista žele postupati onako kako bi odgovaralo i njihovim partnericama”.

Laž br. 10: Moram ići na fudbal (kuglanje, lov, golf, svejedno)...

Realnost jest da muškarci odabiru sportove koji su dugotrajni, poput golfa ili lova, jednostavno zato da bi izašli iz kuće i maknuli se od svojih parnerica. “Muškarci imaju više potrebe za svojim slobodnim aktivnostima, dok su žene više orijentirane prema vezi”, navodi Weiner-Davis. Ako žena muškarca drži “na kratkoj uzici”, nije nikakvo iznenađenje da kao izgovor da izađe iz kuće smisli rečenicu poput “moram usavršiti taj udarac” (ako je, primjerice, riječ o golfu).

Laž br. 11: Ja nisam plačljivac

Iako je to djelomično točno, neki muškarci (ali i žene), naprosto nisu “plačljivci”, no nisu niti načinjeni od čelika, što god vi mislili o njima. “Jedna od grešaka koje žene često čine je kada kažu ‘muškarci nemaju osjećaja, oni ne osjećaju kao što žena osjeća’. A to je notorna glupost”, upozorava Weiner-Davis. Muškarci su uglavnom odgojeni tako da vjeruju da je plakanje sramotno, ženskasto i nešto što se ne radi javno, a često ni u samoći. No to ne znači da emocije ne leže ispod površine. “Mora da je teško imati te osjećaje i osjećati se kao da nemaš s kime razgovarati. Kada se muškarac osjeća loše, mora da je jako usamljen”.

Laž br. 12: Biti glavni hranitelj obitelji? Pa to nije nikakav problem

Samo zato što je glavni hranitelj obitelji i uživa imati kontrolu nad kućnim budžetom, to ne znači da zbog toga uopće nije pod stresom. Muškarci umiru od straha hoće li izgubiti posao, pogotovo danas,. Dobiti otkaz je poražavajuće za bilo koga, no u smislu samopouzdanja, za muškarca je to najgore što mu se može dogoditi.

Laž br. 13: Mislio sam da si na to mislila

Većina muškaraca želi udovoljiti svojim partnericama, što ne znači da su u tome uvijek uspješni, čak i da uopće razumiju što njihova djevojka ili žena želi.

“Žena će muškarcu reći nešto poput ‘želim večeras voditi ljubav s tobom’, umjesto ‘želim seks’. Žene misle da su shvaćene kada se tako izražavaju, ali nisu. Muškarci ne shvaćaju. Oni se mogu pretvarati da shvaćaju, ali ne shvaćaju”, objašnjava Weiner-Davis. Muškarci reagiraju na riječi koje pozivaju na akciju, s toga ako želite da vas razumije, recite mu nešto poput “poljubi me kada dođeš s posla” umjesto “ti mi ne pridaješ dovoljno pažnje”.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450918
DanasDanas195
JučeJuče379
Ova SedmicaOva Sedmica195
Ovaj MjesecOvaj Mjesec9045
UkupnoUkupno1450918