Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 57 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više
Književno veče u Münchwilenu

- Oda prijateljstvu -

Protekle subotnje večeri klub u Münchwilenu bio je ispunjen skoro do poslednjeg mesta ljubitelja pisane reči i rodoljuba Trebave, koji su i ovaj put, kao mnogo puta do sada sakupili se da skupa sa pesnikom-književnikom Milisavom Đurićem isprate njegovu novu knjigu –monografija Žarko Marjanović- Toza.
O samom sadržaju između korica pored autora Milisava Đurića govorili su između ostalih pesnik prof Radomir Vasić, književnik Goran Ivanović, prof Srbskog jezika i lingvistike Dragana , te vrsni pisac, književnik Miodrag Lukić koji je kroz uvodnu reč ovo Milisavljevo delo oslovio kao Oda prijateljstvu!

,,Iako je priča o Tozi priča sa obavezno tužnim krajem kroz nju provejava vedrina jer sam čovjek o kome se govori sija kao sunce, a njegova smrt na kraju priče izgleda kao zalazak sunca jer on, iako je otišao, živi u srcu njegovih prijatelja.
Prije svega u srcu Milisava Đurića koji se odvažio da napiše knjigu o Tozi, odu prijateljstvu, kako sam i naslovio ovaj tekst’’.(književnik Miodrag Lukić).
I tako kroz noć smenjivale su se priče iz sećanja iz knjige monografija Žarko Marjanović-Toza, uz poneku žalobitnu pesmu o čoveku koji je kao cvet istrgnut u jeku mladosti.

Ovo je pjesma za Tebe druže
u sebe skriva sjetu i tugu,
u znak prijateljstva i poštovanja
iz srca pomen velikom drugu.

Imao si poglede šire i jače od svih,
meko srce, plemenitu dušu, čistu,
u ime svega toga poklanjam ti ovaj stih
za onu našu, iz mladosti, minutu istu...
(Milisav Đurić)


Sama završnica književne večeri protekla je u nešto veselijoj atmosferi kroz poeziju Milisava Đurića u kojoj je ljubav glavna osnova i smisao života te uz tanane niti poezije ostali skoro do ponoći.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437112
DanasDanas317
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica702
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10641
UkupnoUkupno1437112