Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 28 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više
DAR PRIRODE--°°°--PITKA VODA
Zbog suše koja traje više od godine, izvori u selima Opštine Modriča potpuno su presušili. Novca za izgradnju vodovoda nema i ne zna se do kada će mještani biti primorani da se na razne načine snalaze za pitkou vodu. U selu ima veliki broj bunara, ali poslednja analiza vode obavljena je još 2006. godine, a tada je voda bila bakteriološki i hemijski neispravna.

Pored teške ekonomske situacije u kojoj se nalazimo, mještani Koprivne početkom godine pokrenuli su inicijativu za izradu seoskog vodovoda (kopanjem Arteškog bunara). Mada taj broj korisnika koji su se prijavili je daleko ispod očekivanog zbog velikog nepoverenja medju meštanima i čekanjem boljih dana(jevtinijeg priključka)? U poslednje vrijeme smo u Koprivni prolazili kroz mnoge probleme.
To je potpuno prirodno, ali naša odgovornost je da se preispitujemo i istražujemo. U poslednjih nekoliko mjeseci je bilo mnogo problema i prepreka koje su kod ljudi izazvale bijes i razočarenje(suše i bolesti usjeva) . Nije to razlog za predaju niti kukanje jer kome kukati?
Moramo se zajednički potruditi da popravimo postojeću situaciju. Sada se problem proširio po čitavoj Opštini Modriča i šire.

“ Nema pitke vode.“

Nismo rođeni samo da bi smo živjeli, ne studiramo samo da bismo imali studente,ne živimo da bi sve potrošili za života jer znamo posle koga ništa ne ostaje,zamislite da sve to udružimo i poboljšamo životni kvalitet kako bi nam bilo?
Sve što smo naučili moramo sprovesti u djelo i služiti čoveku i društvu. Moramo shvatiti kakva je nevolja snašla ljude u svim okruzima. Kad je čovek gladan, treba ga nahraniti kad je žedan treba vode a šta kad svega tog nema? Čovek mora odlučiti da će se prihvatiti nekog zadatka makar bio i naporan. Služiti se ne može samo kroz novac, trebaju nam karakterni ljudi.koji vole sebe a poštuju druge. Moramo osigurati pitku vodu za naše selo,to nam je trenutno naj važnije htjeli to priznati ili ne.

Izgradnjom vodovoda trajno će biti riješen problem snabdijevanja vodom u Koprivni - istakao je načelnik Krekić i naglasio da na području Opštine Modriča postoji par sela u kome je u potpunosti regulisano pitanje snabdijevanja vodom. Za rešenje ovakvog problema, potrebno je dosta novca a Opština je kao i uvijek do sad podržala i pomogla takve projekte.
Svi koji imaju kuću trebaju da učestvuju , ovaj projekt ima veliki značaj za sve Koprivljane te shvatite ovo kao domaći zadatak koji smo dobili .

Bunari su kopana ili bušena mjesta u zemlji koji se grade na vodonosnom zemljištu, odnosno na mestima na površini zemlje ispod kojih se nalaze glavni tokovi podzemnih voda, čvorišta podzemnih tokova voda, izdašne "vodene žile", odnosno pojedinačni podzemni tokovi, vodeni izvori, rieke i dielovi rieka ponornica i sl. Bunari služe za vađenje takvih voda i njihovo korišćenje za piće (ukoliko bakteriološki i hemijski nalazi pokazuju da je voda pogodna za piće), pranje, navodnjavanje i sve druge potrebe. Bunari mogu biti veoma izdašni i koristiti se za stalno vodosnabdevanje ili manje izdašni kada se koriste kao dopuna vodovodskoj vodi.
U ravnicama duž rijeka, gde nema izvorske vode i dobre podzemne vode u većim količinama, voda za piće i druge potrebe dobija se bušenjem takozvanih arteskih bunara. Arteski bunari dobili su ime po francuskoj oblasti Artoa gde su ovi bunari prvi put bušeni. Arteske vode su čiste, bakteriološki gotovo uviek ispravne i spadaju u najbolje vode. Arteska voda nalazi se među neprobojnim slojevima zemlje i to pod pritiskom, pa sama izbija na površinu zemlje kroz postavljenu cijev odmah po bušenju.
Postoje i druge vrste bunara: bušeni, kod kojih se podzemna voda izvlači bušotinom iz dubljih vodonosnih slojeva (30 m i više), zatim Nortonov (abisinski) je onaj bunar kod kojeg vodonosni sloj nije dublji od 8 m, a ni zemljište nije kamenito. Kopani bunar je bunar kod kojeg se voda vadi sa dubine veće od 8 m sličnim metodom kao kod abisinskog, a postoji i obloženi bunar, koji je zapravo kopani bunar obloženih stranica kako bi se sprečio odron zemlje u područjima mekog, rastresitog tla.

Započnimo ,ne čekajmo bolje sutra,prekosutar ili…jer to bolje teško da će samo doći!!!

"Spisak zainteresovanih Koprivljana prijavlenih 11.02.2012 na druženju Koprivljana u Flawilu"

Damjanović Slavko, Mala Rijeka - Koprivna
Puranović Vojo ,Brgula -Koprivna
Vasiljević Dragutin (Begovac) , Brgula - Koprivna
Popović Rado , Brgula - Koprivna
Puranović Sreto , Brgula- Koprivna
Puranović Obrad , Brgula -Koprivna
Djordjić Rado , Centar - Koprivna
Đurić Milisav, Velika Rijeka -Koprivna
Jevtić Savo ,Osoje -Koprivna
Mirković Stevo , Osoje - Koprivna
Marković Petar ,Osoje - Koprivna
Vasilić Simeun , Osoje - Koprivna
Antić Draško , Centar - Koprivna
Gostić Milenko, Centar - Koprivna
Vukašinović Milomir ,Centar - Koprivna
Vasić Duško , Velika Rijeka -Koprivna
Vasiljević Jugoslav , Brgula - Koprivna
Stevanović Siniša , Centar- Koprivna
Stojanović Jadranko(svještenik) ,Centar -Koprivna
Kostadinović Goran , Mala Rijeka -Koprivna
Marković Željko , Osoje -Koprivna
Marković Predo , Osoje -Koprivna
Popović Dragan, Centar -Koprivna
Vasić Zoran , Velika Rijeka -Koprivna
Jevtić (R) Nedo , Osoje - Koprivna
Antić Novica , Velika Rijeka - Koprivna

DODATNO PRIJAVLJENI

Kostadinović Vaso ,Mala Rijeka -Koprivna

Svi zainteresovani koji se do sad nisu imali priliku prijaviti imaju mogućnost telefonom Đorđić Radi na telefone 052 364 21 96 Mobil.tel. 079 478 06 06 ,emailom na našu stranicu ili Popović Radi u Koprivni.Februar: 2012
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110