VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE MZ KOPRIVNA MZ Koprivna MONOGRAFIJA-Žarko Marjanović -Toza
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 74 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više
TOZI


24.04.2011 god. u Koprivni, u Omladinskom Domu održana je prva promocija knjige ''Monografija- Žarko Marjanović -Toza '' čiji je autor Milisav Đurić, žitelj sela Koprivne. Na promociji su govorili poznati pisci sa naših prostora i članovi folklorne sekcije Koprivna.

Po riječima pisca Ilije Pavlović, Milisav Đurić je prvenstveno dobar čovjek, pjesnik koga treba podržati jer to je neprocjenljiva vrijednost za selo Koprivnu.
Takođe kaže i da Koprivljani, žitelji njegovog sela treba da budu ponosni što imaju tako talentovanog pjesnika koji ima već više knjiga iza sebe i koji je u godini dana u svojoj rodnoj Koprivni napravio dvije promocije svojih knjiga.
Milisav Đurić nije pratilac nikakvih pjesničkih pravaca ili škola. Istina koju govori je iz duše, oštra, živopisna i bolna.

Ne želeći da i sam pohvalno govori o svojoj knjizi, istakao je Milisav Đurić njegova knjiga je govor njegove duše, a da je prisustvo velikog broja njegovih Koprivljana naj bolji dokaz tko je bio Žarko Marjanović.
Imadoh veliku želju i potrebu da od zaborava sačuvam neke dane nekih godina za sljedeća pokoljenja. Prvi razlog što nas knjiga okuplja, drugi što ona vezana za ovo mjesto i treći što se ona promoviše u krugu porodice i u rodnom kraju.
Hvala Vam svima na velikom odzivu. Hvala svima koji su pomogli da se ova promocija održi, ali o onima koji us pomogli da prikupim podatke za ovo djelo, rekao je Milisav-Šain. Ovo je jedna iskrena knjiga u kojoj detaljno opisuje kratki životni put svog naj boljeg prijatelja ,kuma TOZE.

Promociji je prisustvovao veliki broj sugrađana, veliki prijatelj pokojnog Toze ,Dr.Ilija Kuzmanović , brat pokojnog Toze Nemanja i majka,i mnogi drugi iz sela i Opštine koji su govorili o liku i djelu uvaženog sina,brata i prijatelja, a prisutnima se između ostalih obratio i radni kolega.Poslije samo par rečenica morao je prekinuti jer tuga za prijateljom još jaka da su suze spriječile jedan opširan opis iz njegove duše.
Naravno da nitko od nas, ili bih rekao – gotovo nitko, ne pamti rat po dobru i zato bi bolje bilo da ga se ni ne sjećamo. Kamo sreće da se uošte nije ni dogodio. I dalje mislim, da se nas pitalo, ne bi ga ustvari ni bilo. Danas bi Koprivna vjerojatno bio uznosita i napredana kao što je oduvijek bila, pa bi se i pisalo o nečem drugom, ljepšem i poželjnijem. Ali, nije moglo.
Svu onu destruktivnost koju je rat donio sobom i sručio na nas, ne možemo zanijekati, niti samo tako zaboraviti. Knjigu sam, nadasve, posvetio onima koji su iznijeli rat na svojim plećima, jer i to je netko morao, sviđalo mu se ili ne, te onima koji su na žalost, pali pod njegovim bremenom. Ne mogu zaboraviti činjenicu da je jedan dio njih bio mlađi od meine a mi ih nikad ne možemo, nećemo zaboraviti !

Novac od prodaje knjige, a cijena je bila simboličnih 5 KM, biće dodijeljna u dobrotvorne svrhe. Na kraju promocije, KUD Koprivna izveo je splet igara, dalje se nastavilo s bogatom tombolom i izvornom muzikom a kolo je treslo do kasno u noć, tako da je svako našao nešto za sebe.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1439734
DanasDanas391
JučeJuče410
Ova SedmicaOva Sedmica391
Ovaj MjesecOvaj Mjesec13263
UkupnoUkupno1439734