Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 65 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više
Песничко вече Милисава ЂурићаУ ЗНАКУ ПОЕЗИЈЕПесник Милисав Ђурић, члан Удружења српских писаца у Швајцарској, представио се 20. новембра 2010. са две нове књиге.
Лирским опусом „ У цвијету ириса“ представио се љубавном и завичајном поезијом , а своју другу књигу „Азбука – Абецеда“ наменио је најмлађој публици. Поводом ове књиге, аутор каже да је одувек желео да пише за децу и да је она резултат онога што је понео из детињства и преточио у слова. Вече је водио Светозар Света Марковић, а сем аутора његову поезију читали су : Света Марковић, Горан Ивановић, Варадинка Милорадовић, др Радомир Васић и Милена Вукоје Стаменковић.
Вече је било веома успешно, а сала Српског културног друштва у Дибендорфу пуна гостију.Било је лепо видети да су његови земљаци из Копривне, који живе у Швајцарској , били његова највернија публика.
Представљајући књигу“У цвијету ириса“ Г. Ивановић је прочитао одломке из рецензија др Радомира Васића и Никице Банића. Васић пише да „пјеснику Ђурићу мирише његово огњиште“ , а Банић да Ђурић „пловећи мисленим водама боје ириса, веслајући овоземаљском запитаношћу, испреда нешто од интиме“. Књигу „ Азбука – Абецеда“, Милена Вукоје Стаменковић је оценила као књигу која је написана чистим и јасним језиком, да је деци Ђурић свако слово предочио размуљивим, смисленим и поучним текстом. И да би било лепо да се ова књига нађе међу децом у Српској допунској школи.
У име Удружења српских писаца, Милисаву Ђурићу су уручене две најновије књиге Удружења „Завештања 2010“ и „Написано у срцу“, а Латинка Ђорђевић му се за лепо вече захвалила флашом вина.
На крају песничког дружења настало је дружење уз музику и коло.

Милена Вукоје Стаменковић

Novembar.2010DEVETNAESTO TRADICIONALNO FAMELIJARNO DRUŽENJE DOBRIH PRIJATELJA SA TREBAVE I OKOLNIH MJESTA...U Nedelju, 29.08.010 god u St Gallenu na travi sporskih terena, ponovo se po devetnaesti put okupila stara družina koja je istim povodom sastala se i pre devetnaest godina, da družeći se uz mali fudbal i zakusku okupi prijatelje, te famelijarno provedu jedan dan na sportskim terenima.Tako je bilo i ovoga avgustovskog jutra, već oko devet sati okupila se družina pojačana sa mnogo naše omladine i podijeljeni u šest ekipa počelo je odmjeravanje snaga na travi (mali fudbal).
Da bi uz drugarsku i fer borbu, bez iejdnog incidenta i povrede isto druženje na travi priveli kraju oko 13.30 h.Potom je odigrana zajednička utakmica, duel Seniori i Juniori, na velikom terenu i uz nadmoć mladih snaga ipak susret završen neriješeno, dakle pobijedilo je druženje i drugarstvo.Odmah potom pristupili smo dodijeli zaslužnih pehara za naj bolje među dobrima...
Prva nagrada-naj mlađi igrač, dodijeljena je Mladenu Đuriću-1993 godište Gais. Potom naj stariji igrač današnjih okršaja je bio Slavko Vidović Cirih. Pehari za osvojeno treće mjesto, Milenko i Mladen Đurić-Gais. Pehari za osvojeno drugo mjesto, Marko Stevanović i Milutin Lukić-St Gallen. Pehari za osvojeno prvo mjesto, Slavko i Lazar Vidović (otac i sin)- Cirih.
Po završetku na travnatom terenu preselili smo se oko 15.h u luksuzan hotel Togenburg kod našeg Luke Lazića ili bolje porodice Lazić, koji su priredili nam bogatu trpezu, lijep provod uz muziku i kolce gdje smo se svi skupa lijepo proveselili i zakazali Jubilaran susret iduće godine u još većem broju i uz mnogo više truda jer Jubilej je Jubilej...

Milisav Đurić...2010

Суботње дружење Копривљана и њихових пријатеља...Ево још један лијеп осврт са дружења Копривљана и наших добриох пријареља из шуме код Винтертхура
гдје се обично и често састаје ова дружина некада и у проширеном саставу.
Било је то прошле суботе 21.08.10 године, наши провјерени организатори и добри креатори дружења Миленко-Миле Гостић и Раде Ђорђић приредили су нам богату трпезу, поред кућице у шуми по прелијепом сунчаном времену крчкала су се два котлића, домаћи пасуљ са ребарцима и у другом поврће обогаћено са доста меса.
И док су се наша два новопечена кухара Гостић и Ђорђић знојили уз ватру ми смо играли мали фудбал, одбојку, а често се на путу поред подизала прашина када би Става Антић повео коло а онда се сви придружили уз музику са цд-а или фруле и двојница које су нас враћале на обронке Кречана и Пивнице и на дане из лијепе младости...
Било је ово дивно дружење, диван спој средњих и младих генерација, нешто што се може брзо и без много издатака организовати и осмислити, лијеп излет, дружење, спорт, а све да кошта свега десетак франака по особи. Зато ово нека буде и позив драгим мјештанима из окружења а оним даљним примјер да се окупљамо, дружимо овдје у печалби за добро свих посебно наше омладине а и нас свакако.

На крају дружења прије поздрава већ смо обећали ускоро понован сусрет на истом мјесту у шуми код Винтертхура.Позивамо наше Копривљане и наше добре пријатеље, дођите да се дружимо!

На крају остаје ми још да вас позовем на наше традиционално фамелијарно дружење Требаве, ове године по деветнаести пут на трави у Ст.Галену, (мали фудбал), а после настављамо дружење уз закуску у хотелу Тогенбург у Флавилу код нашег пријатеља Луке Лазића Требавца из Толисе.Дођите!!!Споштовањем,
Милисав Ђурић ...2010

СТАРО ДРУШТВО У ПРОШИРЕНОМ САСТАВУ НА ДРУЖЕЊУ У ШУМИ КОД ВИНТЕРТХУРА...Биљежимо само неке од лијепих детаља са суботњег дружења из Винтертура, гдје смо се од јутарњих сати дружили у природи уз спорт, шале, смијех али и загријавали уз домаћу шљиву са Требаве.

Поред кућице окретала су се два ражња док унутра се припремали столови за ручак и двије лампе на петролеј које је наш Миле Гостић качао на зид за касне сате а испоставило се са правом јер је друштво од нас тридесетак, различитих генерација остало дружећи се до касних послепоноћних сати...
Чули су се звуци фруле, двојница али и изворна пјесма је одјекивала кроз густе крошње четинара који су имам осјећај, шумећи просто упијали љепоту нашег дружења и наше изворне пјесме. На крају, рекли смо само да поновно дружење слиједи већ у наредним викендима у још већем броју...Лијеп примјер како се може са јако мало средстава осмислити дружење без граница и за памћење...


Милисав Ђурић...2010
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437113
DanasDanas318
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica703
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10642
UkupnoUkupno1437113