Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 24 Gäste online

****Dragi prijatelji, kolege,slučajni posjetioci…****

**KRAJ**

www.koprivna.com

Pročitaj više


"HVALA ,BOG VAM POMOGO"


Kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti, kaže jedna narodna poslovica. Potvrdu u praksi ona je našla i u selu Koprivna, smeštenom u brdima Trebave a na svojoj kozi osjećala je to i baka Savka Mišić.


°°
Ko zna šta bi bilo samnom da ne biješe dobrih komšija,prijatelja i ljudi dobre duše kako u selu tako i Dijaspori.

Pomagati je jako dobar osjećaj, lijepo je pomoći nekome i usrećiti ga pa zato molim sve koji imaju mogućnosti da se uključe u ovuakve humanitarne akciju - istaknu je jedan od pokretača akcije Đorđić Rade.
Sa našom namjerom upoznao sam opštinu Modriča, neka preduzeća i dosta se njih uključili u akciju. Jedni su akciju pomogli novcem, drugi materijalom.
U pomoć su pritekle komšije. Uz Cvijetina Pavlovića, koji je gotovo svakodnevno na gradilištu a i glavni majstor,Nedeljke Đorđić,Slavojke Nedić kao i mnogi drugi koji su od srca pomagali i podržali ovu Humanitarnu akciju. Kad se lila prva ploča, za ručak je prase, za drugu ploču janje, a za dizanje rogova i pokrivanje bilo je prase a i janje,običaj je takav a zna se i red, ponosno reče prvi komšija.

Svi znamo kako je penzionerima teško i kako imaju male penzije,a zamislimo kako je starima bez ikakvih primanja,ni nama nije svima dobro ali naprotiv mnogima je još teže nego nama pa im rado pomažemo. Suosjećamo s njima jer znamo kako je to ne imati. Koliko nam god bila mala primanja, uvijek ćemo pomagati koliko budemo mogli i nezaboravimo,Crkva je i ranije činila ovakve akcije,u Koprivni sagrađeno je nekoliko kuća onima kojim je to bilo potrebno i uvijek ćemo pomagati – dodao je Koprivnski sveštenik Jadranko Stojanović.

Kao i svake zime snijeg je zavejao sela ispod Trebave, a baka Savka dočekala je novogodišnje i božićne praznike u novoj kući.

Bog vam dao zdravlje i sreću, nikad neću zaboraviti one koji mi pomogoše da imam novu kuću i da mogu mirno da spavam,biše riječi srećno uplakane bake Savke.

Biće to potvrda da su kola otisnuta nizbrdo, sa početka ove priče, ipak zaustavljena zahvaljujući humanim ljudima iz ovh krajeva i onima iz dijaspore.
Humanitarni rad ne bi se tako zvao da se na njemu zarađuje. Ima nešto što je mnogo vrjednije od bilo čega materijalnog.

Prilog tekst i slike:Đorđić Rade

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1437110
DanasDanas315
JučeJuče385
Ova SedmicaOva Sedmica700
Ovaj MjesecOvaj Mjesec10639
UkupnoUkupno1437110